Jouw kunst in het Van Abbe

Wie kan er nou zeggen dat ie in een museum heeft geëxposeerd? Nou, Pleuni bijvoorbeeld. Deze derdejaars student van de opleiding Specialist mode/maatkleding deed met haar klas mee aan een project met het Van Abbemuseum. Voor Radically Mine! tonen de studenten hun kunsten.

Het van Abbe, museum voor hedendaagse kunst, heeft werken van onder anderen de bekende kunstenaars Picasso, Kandinsky, Mondriaan en Appel. De studenten lieten zich door de collectie inspireren voor het maken van een zogenaamde mantel-moulage. Een moulage is een ontwerptechniek voor kleding waarbij de stof direct om het lichaam of de paspop wordt gevormd. Zonder eerst een patroon te tekenen dus. Voor het zelf ontworpen dessin en de bewerking van de stoffen gebruikten de studenten verschillende technieken, zoals bedrukken en digitaal borduren.

Burn-out en depressie

Pleuni was vooral onder de indruk van de werken van Dan Perjovschi. Eenvoudige tekeningen waar een boodschap achter schuilgaat, maar die door iedereen op een eigen manier geïnterpreteerd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor het werk van Pleuni zelf, waarop ze haar gedachten verbeeldde met tekeningen in de stijl van deze kunstenaar. Haar onderwerp is heel actueel. Pleuni kreeg een paar jaar geleden een burn-out en heeft zo nu en dan neerslachtige gedachten. Pleuni: “Met dit kunstwerk wil ik zeggen dat we meer over deze onderwerpen moeten gaan praten.”  

Kijkje in belevingswereld

Niet alleen studenten van Summa Fashion deden mee aan het project. In totaal gingen zo’n 250 talentvolle jongeren ervoor aan de slag. Via hun creaties geven zij een kijkje in hun belevingswereld. Zaterdag 12 mei was de officiële opening. Een selectie van de werkstukken is nog tot en met 10 juni 2018 te zien in het Van Abbemuseum. Ze staan daar naast de kunstwerken waarop ze geïnspireerd zijn. Bekijk hieronder alvast een klein voorproefje (op de foto’s Pleuni en klasgenoot Odette met hun werk en een creatie van klasgenoot Marnie):
Slider 8
Expo Van Abbe_6
Expo Van Abbe_3
Expo Van Abbe_5
Expo Van Abbe_2
Expo Van Abbe_4
Expo Van Abbe_7
Expo Van Abbe_1

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.