Oud-student Janna bakt taart voor Beatrix

Vorig jaar mei studeerde Janna van Eijk als patissier af bij Summa Brood & Banket. Krap een jaar later bakte zij vier moederdagtaarten voor prinses Beatrix. Hoezo een flitsende carrière?

In haar laatste studiejaar op het Summa College won Janna de Bronzen Gard , een vakwedstrijd van de bakkersorganisatie waarvan prinses Beatix beschermvrouwe is. Zo kwam het dat Janna de taarten in hoogsteigen persoon naar paleis Noordeinde bracht.

Nu denk je misschien dat je het helemaal gemaakt hebt zodra je taarten hebt gebakken voor het Koninklijk Huis. Janna zit zo niet in elkaar, die wil verder. 'Iets aan de advieskant' ziet ze wel zitten. Of, nog beter, in de productontwikkeling.

Nieuwe producten bedenken. Een belangrijk vakgebied, want je kunt als hotelier of als restauranteigenaar niet eeuwig dezelfde bonbons en taartjes in de vitrine hebben liggen. Ook de patisserie is trendgevoelig. Op het moment is Janna druk zoekende naar de juiste opleiding in die richting.

Jammer genoeg heeft de prinses nog niet laten weten of ze de taarten lekker vond. Aan de andere kant: om zo'n Bronzen Gard te winnen moet je echt wel wat kunnen, dus dat zit wel goed.

Ook Hart van Nederland schreef erover. Je leest het hier.

Janna van Eijk bakt moederdag taarten voor Beatrix 2
Janna van Eijk bakt moederdag taarten voor Beatrix 1
Janna van Eijk bakt moederdag taarten voor Beatrix 3

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.