"ICT leer je niet uit een boek"

Miguel was van jongs af aan al met computers in de weer. Hij kwam terecht bij De Jonge Onderzoekers Eindhoven (DJOE). In dit jeugdlab probeerde hij van alles uit; hout- en metaalbewerking, laboratoriumzaken, het maken van meubels en werken met computers. Dat laatste - “iets met computers” – lag hem het best.

Inmiddels zit hij in het examenjaar van de opleiding ICT-beheerder. Hij loopt stage op zijn eigen school en beheert daar de serverruimte. Ook houdt hij zich bezig met een pilot voor een narrowcastingsysteem, waarbij op beeldschermen informatie wordt getoond.

Eigen netwerkomgeving, eigen bedrijf

Bij deze opleiding zit je met zo’n 25 à 30 studenten in de klas. Volgens Miguel kun je ook naast school veel doen om meer te weten te komen over het vak. “ICT leer je niet uit een boek”, vindt hij. En dus zet hij thuis zijn eigen netwerkomgeving op. Ook is hij samen met een vriend bezig met het oprichten van een eigen bedrijf. Na deze opleiding wil hij graag naar het hbo, om daar een deeltijdopleiding te volgen. Daarnaast gaat hij werken, certificaten halen en zichzelf verder ontwikkelen.

Nieuwsgierig hoe het eruit ziet bij Summa ICT? Miguel neemt je mee voor een kijkje binnen de school:

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.