Superster Abbyta Gebremariame

Als 12-jarig jongetje kwam Abbyta met een circusgezelschap vanuit Ethiopië naar Nederland. De groep viel uiteen en Abbyta had geen verblijfsvergunning, geen familie om zich heen en geen thuis. Dankzij het Kinderpardon mocht hij in Nederland blijven en kon hij gaan bouwen aan zijn toekomst. Dat betekende knokken, volhouden en doorzetten. Hij stelde zichzelf duidelijke doelen en ging daar vol lef en zelfvertrouwen op af.

Hij wilde graag een opleiding volgen bij Summa Sport, maar werd daar in eerste instantie niet aangenomen door zijn taalachterstand. Uiteindelijk lukte het hem om tóch te kunnen starten. Inmiddels is hij van niveau 2 doorgestroomd naar het 2e jaar van niveau 4. Volgens zijn begeleiders op school is hij altijd positief, staat hij klaar voor zijn klasgenoten en werkt hij hard. Niet alleen op school, maar ook om zijn eigen geld te verdienen.  

Summa Ster

Donderdagavond 17 mei werd Abbyta door het Summa College tijdens de feestelijke Night of the Spotlight uitgeroepen tot dé Summa Ster van 2018. Het Summa College wil anderen inspireren met verhalen van studenten die het beste uit zichzelf halen. Zij kunnen worden aangemeld als Summa Ster en krijgen een kennismakingsdiner en leerzame workshops aangeboden. Uiteindelijk wordt één van hen gekozen als dé Summa Ster. Deze Ster ontvangt naast de Sterrentrofee een cheque van 500 euro. Abbyta doneerde dit bedrag aan Edukans, een ontwikkelingsorganisatie die zich richt op jongeren en onderwijs.

Droom die uitkwam

Bij Summa Sport lag vanmorgen de rode loper voor Abbyta uit en werd hij feestelijk onthaald tussen de slingers en confetti. “Ik had totaal niet verwacht dat ik dé Summa Ster zou worden, maar van tevoren had ik er wel over nagedacht hoe dat zou zijn. Het was een droom die uitkwam. Ik vond het een superavond, echt fantastisch”, geniet Abbyta nog na. Zijn boodschap voor andere studenten: “Werk hard voor wat je wilt en wees blij met wat je hebt. Als je doorzet, kun je veel meer bereiken dan je zelf denkt.”

Enkele foto's van de Night of the Spotlight:
NotS_0363
NotS_0377
NotS_0246
NotS_0227
NotS_0210
NotS_0160
NotS_0055
NotS_0027

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.