“De praktijk is belangrijk voor je ontwikkeling”

“De weg via de havo is sneller, de weg via het mbo is rijker.” Djes Koekendorp zou na het vmbo altijd voor een mbo-opleiding kiezen. Hij deed het en ervaart nu de voordelen als hbo-student.

Djes is tweedejaars student hbo social studies. “Met twintig jaar had ik mijn mbo-diploma. Ik vond me te jong om te werken, daarom besloot ik door te leren.” De hbo-opleiding sport en bewegingseducatie sloot perfect aan bij zijn mbo-opleiding sport- en bewegingscoördinator, toch koos hij voor social studies. “Dit past beter bij me, na de opleiding wil ik mensen op weg helpen bij problemen in de samenleving.”

Veel plezier

Juist door de mbo-opleiding wist hij beter welke hbo-opleiding hij wilde volgen. “Ik heb hier sowieso veel plezier van mijn mbo-tijd”, vertelt Djes. “Presenteren, voor een groep staan, dat heb ik tijdens de mbo-studie veel gedaan. Havoleerlingen hebben daar meer moeite mee. Ook weet je als mbo’er hoe je de theorie naar de praktijk vertaalt.”

Praktijkervaring

Als belangrijkste voordeel van het mbo noemt Djes de praktijkervaring. “Die is echt belangrijk voor je ontwikkeling, tijdens stages leer je hoe het werkt en hoe je zelf in elkaar zit. Ik zou dan ook altijd voor het mbo kiezen na het vmbo.”

Van mbo naar hbo

Wil je meer weten? Je vindt hier informatie over de doorstroom van mbo naar hbo.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.