“Op het mbo ben ik volwassener geworden”

Freek Bakermans is na zijn hbo-studie bij een deurwaarderskantoor gaan werken. Mede dankzij een stageperiode die hij tijdens zijn opleiding bij het Summa College op hetzelfde kantoor liep.

Na zijn mbo-studie juridisch medewerker koos Freek voor de hbo-opleiding financieel management. Dat bleek niet de juiste richting te zijn. “Te veel belastingrecht.” Via een studieloopbaantraject kwam hij uit bij de studie HRM, personeelsmanagement. Dit bleek voor hem wél de juiste keuze.  

Verantwoordelijkheid

“Ondanks het feit dat ik een andere richting ben ingeslagen, heb ik veel gehad aan het mbo”, zegt Freek. “Ik was vaak wat afwachtend, op het mbo heb ik geleerd om mezelf meer te laten gelden. Daardoor durfde ik op het hbo bij teamopdrachten onder meer het initiatief te nemen om teamvoorzitter te worden.” Volgens Freek is hij op het mbo volwassen geworden. “Ook door de stages. Ik heb geleerd om goed samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen.”

Van stage naar werk

Een mbo-stage heeft hem ook zijn huidige baan opgeleverd. Freek: “Ik liep stage bij een deurwaarderskantoor op de administratie. Daar ben ik tijdens de hbo-opleiding als oproepkracht blijven werken. Ik kon er ook mijn afstudeeropdracht voor de HRM-studie doen. En nu werk ik er als HR-medewerker. Dus ja, het mbo heeft me veel gebracht.”

Van mbo naar hbo

Wil je meer weten? Je vindt hier informatie over de doorstroom van mbo naar hbo.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.