Kims ondernemersplan ligt al klaar

Een eigen zaak beginnen. Kim ziet het helemaal voor zich. Haar behandelingen, producten, service en prijzen staan al op papier. Ook over de inrichting van haar zaak heeft ze al nagedacht. Het is allemaal vastgelegd in een ondernemersplan. “Maar dat blijft nog wel een paar jaar liggen”, zegt Kim. “Eerst ga ik aan de slag met de vaktechniek. Die wil ik verder verfijnen, want tijdens de opleiding leer je alleen de basis.”

Kim volgde de opleiding Allround kapper op niveau 3. Daarna stroomde ze door naar de opleiding Ondernemend kapper op niveau 4. Ze vindt het heel belangrijk dat er tijdens de opleiding aandacht wordt besteed aan ondernemersvaardigheden. “Het is vrij makkelijk om te starten als thuiskapper of met een salon, maar er wordt onvoldoende gekeken naar de risico’s. Daardoor redden velen het niet. Veel kappers nemen genoegen met een lage omzet en daar lijdt de branche vervolgens weer onder.”

Succesvolle carrière

John van Lokven, docent Ondernemersvaardigheden, vertelt hoe hier tijdens de lessen op in wordt gespeeld: “De studenten werken toe naar het schrijven van een eigen ondernemersplan. Wij ondersteunen hen hierbij door hen vaardigheden aan te leren en kennis te bieden over het ondernemerschap. Hiermee vergroten ze de kans op een succesvolle carrière als ondernemer of als ondernemende medewerker voor een bedrijf. Daarbij proberen we de lesstof zoveel mogelijk te koppelen aan het stagebedrijf en de klantenkring die de studenten aan het opbouwen zijn, of aan de toekomstige salon.”

Ondernemersaward

Voor haar ondernemingsplan ontving Kim de Ondernemersaward 2018, die door Summa Uiterlijke verzorging werd uitgereikt in samenwerking met het Centrum voor Ondernemerschap van het Summa College.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.