“Maken wat je wilt is goud”

“Maken wat in je opkomt, da’s echt goud. Dat geeft zóveel voldoening!” Dat zegt Joost, die voor zijn eindopdracht een bureau maakte waar ‘ie de rest van zijn leven mee vooruit kan. Tijdens Crafted, het Festival for Creative Crafts, werd hij uitgeroepen tot branchewinnaar. Een kroon op zijn werk.

“Ik heb dit bureau voor mezelf gemaakt”, vertelt Joost. “Volgens mijn eigen eisen moest het mooi en speciaal zijn, robuust en bij de tijd en gemaakt met goede materialen. Daarbij moest het stevig zijn, zodat ik er nog lang profijt van kan hebben. Ik heb gewerkt met beton en er zit een vitrine-la in, waar nu het oude gereedschap van mijn opa in is uitgestald. Aan het hout maakte ik ‘natuurlijke randen’ die de nerf volgen, waardoor het lijkt alsof het zo van een boom komt. De jongens van mijn stageplaats Coenen Concept hebben me de werking van de CNC-machine uitgelegd. Ik mocht het meubel bij hen in de werkplaats maken.”

Muziekje aan en gaan

Als klein mannetje was Joost altijd al aan het knutselen. Hij wist daardoor dat ‘ie iets met zijn handen wilde gaan doen. Het werd de opleiding Ontwerpend meubelmaker/interieurbouwer. Joost: “De theorie vond ik niet zo leuk, maar de praktijk is echt mijn ding; muziekje aan en gaan.” Zijn diploma is in the pocket. Joost gaat nu veel ervaring opdoen en werken met veel technieken en verschillende materialen. “Ik heb geleerd voor meubelmaker en dat wil ik ook worden. Doen waar ik goed in ben.”  

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.