Evelijn is de beste!

Tot haar verrassing is Evelijn van de Wiel uitgeroepen tot Beste Optiekstudent 2018. Zowel de school als haar voormalig stagebegeleiders en werkgever zijn lovend over haar. Dat leverde haar een cheque van € 500,- op. Mooi verdiend. De jury, die bestond uit drie professionals uit de branche, lette op de ontwikkeling van de kandidaten en de manier waarop zij zich opstellen op school en werk. 

“Aan het begin van de opleiding was ik best onzeker, doordat ik de stof nog niet helemaal beheerste”, zegt Evelijn. Gedurende de opleiding groeiden haar zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Volgens de motivatie die door haar school werd ingestuurd voor de verkiezing heeft Evelijn een bijzonder verantwoordelijkheidsgevoel, de juiste bescheidenheid en is ze heel ijverig, doelbewust en open. “Ze treedt nooit op de voorgrond, werkt hard en staat altijd klaar voor anderen”, zegt docent en loopbaanbegeleider Marianne Creemers.

Vak met veel afwisseling

Na met twee opleidingen voortijdig te zijn gestopt, bleek de optiek het helemaal te zijn voor Evelijn. “De opleiding is echt een aanrader. De docenten zijn heel aardig en staan altijd voor je klaar. Optiek is een vak met veel afwisseling. Ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn en in te spelen op de mode. Ik kijk wat bij iemand past en bouw ook een soort band met de klanten op. Daarnaast zijn ook de werkzaamheden in de werkplaats interessant.” Evelijn behaalde in juni haar diploma en volgt nu de bbl-opleiding Contactlensspecialist in Roermond.

De Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO) vraagt met de jaarlijkse verkiezing voor Beste Optiekstudent aandacht voor het belang van goede oogzorg.

Evelijn in De Kempenaer.

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.