Van hole-in-one naar broodbusiness

“Ik ben niet geschikt om de hele dag achter de computer te zitten”, zegt Rob van de Vin. Daarom volgt hij de bbl-opleiding Zelfstandig werkend bakker. “Het is een mooi beroep. Met je handen werken en mooie producten maken waar je mensen blij mee kunt maken.” Rob volgde de Masterclass Kleinbrood, in de bakkerij op Sterrenlaan 10. Drie meesterboulangers gaven een demonstratie over het kneden van deeg en het verwerken van zacht kleinbrood.

Er was aandacht voor de structuur, smaak, het aroma en uiterlijk van de broodjes. De aanwezige bakkers brachten eigen producten mee, die ter plekke werden gekeurd. “Ik ben heel tevreden over de kwaliteit”, aldus meesterboulanger Daan Hesseling. En die kwaliteit, daar draaide het om tijdens de masterclass. Want de producten bij een bakker zijn 2 à 3 keer duurder dan bij een supermarkt, maar zijn ze ook 2 à 3 keer zo goed? Het uitgangspunt volgens Daan: “Richt je op de klanten die bij je komen en probeer hen nog beter te verwennen.”

Kennis meepakken

Robs leerbedrijf is de bakkerij van zijn ouders, die hij ooit wil overnemen: Korengoud in Den Bosch. De masterclass vindt hij erg leuk en leerzaam. “Het is specifieker dan op school en je kunt informatie en ervaring uitwisselen met andere bakkers. Ik probeer altijd zoveel mogelijk kennis mee te pakken.” Rob is vrij nieuw in het vak. Hij besloot het roer om te gooien en bakker te worden na jarenlang als topsporter te hebben gegolfd. Een heel andere ‘branche’, maar ook daarin is discipline erg belangrijk, net als in het bakkersvak. Rob: “Als bakker moet je heel vroeg op ja, maar voor mij is dat geen probleem.”

Masterclass Kleinbrood 1
Masterclass Kleinbrood 4
Masterclass Kleinbrood 6
Masterclass Kleinbrood 5
Masterclass Kleinbrood 2
Masterclass Kleinbrood 3

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.