Rick en Jasper trainden 270 uur voor EuroSkills

Rick en Jasper zijn net terug uit Boedapest. Daar deden ze mee aan EuroSkills, het EK voor beroepen. In hun vakgebied Mechatronica werden ze vijfde en behaalden zij een Medal of Excellence. Zo’n medaille krijg je als je hoger dan gemiddeld hebt gescoord. Samen met hun docent Louis van der Veer trainden ze er deze zomer maar liefst 270 uur voor.

In Boedapest namen ze het op tegen 15 andere mechatronicateams. Drie dagen lang werkten ze aan het bouwen en programmeren van een kleine productielijn. Daarbij moesten dekseltjes op blokjes worden geplaatst en moesten deze blokjes vervolgens worden gesorteerd. Oud-student en begeleider Mees (die zelf ook meerdere keren meedeed aan Skills wedstrijden), Summa-docenten en de ouders van Rick en Jasper konden ondertussen spieken hoe de concurrentie het deed.

Aanpak en taakverdeling

“Het was het moeilijkst om snel te werken”, zegt Rick. Voor iedere opdracht hadden ze maar een paar uur de tijd. “Mooi om het uiteindelijk werkend te zien.” Samenwerken was natuurlijk heel belangrijk om resultaat te boeken. Gelukkig had Mees vanuit zijn ervaring nuttige tips voor de aanpak en taakverdeling.    

Rick: “Ik denk dat we er goed op vooruit gegaan zijn; we hebben nu meer ervaring dan onze klasgenoten.” Volgend jaar hopen Rick en Jasper nog een keer mee te doen aan de Skills wedstrijden. Dan is het ook weer tijd voor het WK. Het aandachtspunt voor volgend jaar? Rick: “Zoveel mogelijk verschillende dingen oefenen en ons erop concentreren om zo snel mogelijk te werken.”  

EuroSkills 1
EuroSkills 3
EuroSkills 4
EuroSkills 5
EuroSkills 2
EuroSkills 7
EuroSkills 6
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.