Graffiti op je rok

Studenten van de opleiding Allround medewerker mode/maatkleding kregen vandaag een workshop graffiti-spuiten. Zo kregen ze handigheid in de techniek, die ze later loslaten op het ontwerp van een rok.

“Het is heel leuk, maar moeilijker dan ik dacht”, zegt Youri Thissen. Vooral de juiste afstand bepalen voor de spuitbus is lastig. Ik wilde eigenlijk een spook maken, maar het is nu een Y geworden, de eerste letter van mijn naam. Op de rok die ik ga ontwerpen komt straks wel een spook te staan. Die loopt dan door een oude Engelse straat.”

Handtekening

Ankie Schenk is docent kledingtechniek. Zij bedacht de opdracht naar aanleiding van het werk van de Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli, die een collectie van kleding en accessoires met een graffitiprint maakte. “De rok wordt het eerste echte eigen ontwerp van de studenten. Daar laten we met behulp van de graffititechniek echt iets van henzelf in terugkomen. Een soort persoonlijke handtekening.” De eindresultaten zijn te zien op Crafted, het Festival for Creative Crafts dat op 20 juni 2019 wordt gehouden.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.