Gunfactor wordt succesfactor

“Studeren is voor mij alles”, zegt de 27-jarige Esseyas. In 2012 vluchtte hij vanuit Eritrea via Soedan en Libië naar Nederland. Daar vond hij zijn weg dankzij een speciaal bbl-traject Logistiek medewerker, een samenwerking tussen het Summa College en het Servicepunt Leren en Werken in Eindhoven. Inmiddels werkt hij als Technician Factory Inbound bij ASML.

Harm van den Berg begeleidde Esseyas bij ASML gedurende de opleiding: “Esseyas wil ontzettend graag en pikt het snel op. Het hele team is blij met hem.” Thijs Smeets, zijn docent en begeleider vanuit Summa zegt: “We zijn trots dat we zo’n kanjer in huis hebben gehad.”

Esseyas zelf vindt het “een grote kans om bij ASML terecht te komen en er te kunnen blijven werken.” Hij is een fantastisch voorbeeld van hoe de gunfactor kan resulteren in een succesfactor. Bekijk hier zijn verhaal.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.