Work your skills

Notulen uitwerken, een personeelsuitje organiseren, declaraties verwerken en een conference call plannen voor medewerkers in verschillende landen. Het zijn zaken die je onder de knie moet hebben als je een goede directiesecretaresse of managementassistent wilt worden. Esmee Nijst draait haar hand er niet voor om. Daarom deed ze mee aan de kwalificatiewedstrijd voor de Skills Heroes vakwedstrijden. En nu is ze door naar de finale!

Esmee werd door haar docenten uitgekozen en gevraagd om mee te doen aan de wedstrijd. Esmee: “Dat vond ik wel een eer. Het is toch een bevestiging dat je goed je best doet en dat het goed gaat op school.” Urenlang kon je een speld horen vallen in het lokaal waar Esmee zich met 18 andere studenten van verschillende scholen op de opdrachten stortte.

Medisch secretaresse

“Ik was niet echt nerveus, want ik had gisteren een examen gehad”, zegt Esmee naderhand. “Daar was ik nerveuzer voor, omdat er toch meer van afhangt.” Esmee zit in haar examenjaar en is er klaar voor om aan het werk te gaan. Ze volgde eerst de opleiding Verpleegkundige, maar besloot daar na haar stage in een ziekenhuis mee te stoppen. Toen ze vervolgens zag wat het werk van een secretaresse in het ziekenhuis inhield, wist ze wat ze wilde worden: medisch secretaresse.

Oefenen in de praktijk

Binnenkort gaat Esmee weer stage lopen in een ziekenhuis. Of ze dan wel tijd heeft om zich voor te bereiden op de finalewedstrijd, die van 20 tot en met 22 maart wordt gehouden in Amsterdam? “Voorbereiden kan niet echt, je moet ’t gewoon doen. Maar dat ik op stage ga is daarom juist een voordeel, want dan oefen ik in de praktijk”, zegt Esmee. Veel succes ermee, Esmee!
 
Skills Heroes stilte
3 Skills studenten
Skills studenten
Esmee Nijst
Check my skills
Groepsfoto
Posteropdracht
Tweede prijs
Eerste prijs
Winnaars

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.