Mai schreef soundtrack voor Summa Sterren

Hij staat al met meerdere nummers op Spotify. Binnenkort komt daar de soundtrack voor de Summa Sterren bij. Mai Romswinckel schreef voor hen het nummer You Better Run.

“In eerste instantie had ik een vrij duister nummer geschreven”, zegt Mai. “Hoewel het goed klonk, vond ik het te deprimerend voor zo’n leuk traject. Ik ben heel tevreden met hoe het nummer uiteindelijk is geworden. Eerst was het vooral een country-rock-nummer, maar later heeft het ook wat meer een exotisch tintje gekregen.”

Harder lopen

Mai werd door zijn docent gevraagd een nummer te schrijven voor Summa Sterren, een project waarbij studenten die laten zien dat zij het beste uit zichzelf halen, door hun school een leuk en leerzaam traject krijgen aangeboden. Zij zijn bereid om net dat stapje extra te zetten of wat harder te lopen om hun doel te bereiken. En daar past het nummer van Mai heel goed bij.

In de studio

Onlangs speelde Mai het nummer akoestisch tijdens de kick-off van het Sterrentraject van dit jaar, waarvoor 40 studenten zijn aangemeld. Maar het nummer is ook opgenomen in de eigen studio van Rock City Institute, met drums, gitaar en basgitaar. Coming soon on Spotify!

Vrijheid

Mai vindt het supervet dat hij deze kans kreeg en heeft het erg naar z’n zin op zijn opleiding. “Ik heb onder andere voor deze school gekozen om de sfeer en de manier van lesgeven. Het is allemaal niet zo schools, maar wat vrijer. Creativiteit kun je er niet instampen, daar moet je vrijheid voor krijgen.”

Meer informatie over het traject en de profielen van de Summa Sterren vind je op summasterren.nl

Bekijk de making-of van You better run:

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.