Busra schrijft haar eerste verhaal en wint!

‘Het lot van de moeder wordt het lot van haar dochter’, zo luidt een Turks gezegde. Het is het begin van Busra’s verhaal ‘De gouden bloem’, waarmee ze de schrijfwedstrijd tijdens de jaarlijks gehouden Week van de Taal won.

“Een waargebeurd verhaal van een anoniem iemand”, vertelt Busra. Zij vond het een mooi onderwerp om over te schrijven. “Ik heb het nog steeds niet helemaal uit kunnen lezen”, zegt haar trotse moeder. “Ik ben heel gevoelig en het verhaal is aangrijpend, emotioneel.”

Busra is eerstejaars Verpleegkundige. In de lessen Nederlands werd aandacht besteed aan de wedstrijd. Dit jaar waren er 217 inzendingen, van zes Summa-scholen. Hieruit werden 26 verhalen gekozen voor in de bundel ‘We gaan voor goud!’

Tommie Niessen

Het was de eerste keer dat Busra een verhaal schreef. En ze won er meteen een iPad mee! Busra: “Ik was al blij dat mijn verhaal in het boek stond. Ik hoefde niet per se te winnen, maar vind het natuurlijk wel heel leuk. Misschien schrijf ik later nog eens een boek. Waarschijnlijk ook een waargebeurd verhaal, want dat vind ik zelf het leukst.”

Wie weet gaat Busra daarmee Tommie Niessen achterna, de 27-jarige verpleegkundige die blogt, vlogt en spreekt over zijn werk in de zorg. Eind vorig jaar kwam zijn boek ‘Tommie in de zorg’ uit en nu was hij als spreker te gast op de Willem de Rijkelaan. Zijn tip aan Busra en andere studenten: “Begin gewoon met bloggen of vloggen, je groeit er vanzelf in.”

De gouden bloem - Busra Kilic.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.