Gewaagde smaken bij de Jeugdvakwedstrijden

Patisserie-klasgenoten Vilja, Dakisha, Jeffrey en Rolien (niet op de foto) gingen voor de Jeugdvakwedstrijden de strijd met elkaar aan. Ze maakten bonbonnière-showstukken, macarons en marsepeinfiguurtjes in een zelfgekozen thema. Vilja werd eerste, Dakisha tweede, Rolien derde en Jeffrey vierde.

De creaties zagen er stuk voor stuk uit om van te smullen. Toch vielen niet alle ingrediënten direct in de smaak bij de jury. “Mijn macarons van guave met gemberwortel en tamarijn waren iets te exclusief”, zegt Dakisha. “Het is wat gewaagd als de smaak niet zo herkenbaar is. Maar ja, neutrale smaken vind ik ook weer zo saai. Ik zou het een volgende keer niet veel anders doen. Het leukst aan dit vak vind ik het ontwikkelen van nieuwe smaken en dingen uitproberen.”

Tips en ideetjes

Op school werd veel geoefend. “Het is handig dat je dan nog tips en ideetjes kunt uitwisselen en kunt vragen hoe je iets het best kunt doen”, zegt Vilja. “De week voor de wedstrijd was het hard werken om alles op tijd af te hebben.” Jeffrey vond bij nader inzien zijn bonbonnière in de vorm van een sprookjeskasteel niet zo praktisch. “En een volgende keer zou ik mijn macarons verticaal presenteren, zoals Vilja dat deed.”

Regiokampioen

Vilja: “We deden voor het eerst mee aan een wedstrijd en het was ook de eerste keer dat we een bonbonnière maakten. Het was allemaal best wel nieuw en ik had niet echt een idee van het niveau of wat ik kon verwachten.” Toch pakte het goed uit, want Vilja is nu regiokampioen en mag door naar het Nederlands Kampioenschap op 9 april. Succes!    
Marsepeinen piraatjes Vilja
Verticale macarons Vilja
Bonbonnière schelp Vilja
Macarons en marsepeinen Mickey's Jeffrey
Sprookjeskasteel Jeffrey
Marsepeinen panda's Dakisha
Macarons Dakisha
Bonbonnière Dakisha

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.