Podiumbeesten in Paradiso

Ja hoor: The Moonshine Lizard stond in februari in Paradiso! Maar liefst 2 x 20 minuten was het hoofdpodium van hen. “Het was echt, echt, écht ongelooflijk”, blikt bassist Sjaak terug op het optreden. “Vooral door de bands die daar al gestaan hebben, de hele geschiedenis. Het geluid was geweldig en het stond hartstikke vol.”

De vijf podiumbeesten van Rock City Institute timmeren inmiddels 2 schooljaren aan de podia en ontwikkelen volgens Sjaak steeds meer een eigen sound. “We noemen het zelf ‘desert-wave’, een combinatie van desert rock en new wave. Met iemand nadoen kom je niet zo ver. We willen ons eigen ding creëren, experimenteren, ons muzikale vocabulaire uitbreiden.”  

Op naar Rock Werchter

Uit zo’n 150 bands werden er 30 uitgekozen in een zenuwslopende wedstrijd van Penguin Radio. The Moonshine Lizard eindigde op de 9e plaats en was daarmee verzekerd van een optreden. Toen er een band uitviel en het publiek mocht stemmen welke band nóg een keer het podium op mocht, vielen de mannen wederom met hun neuzen in de boter.

Sjaak: “Als je hard werkt, kun je je dromen waarmaken.” Dus, op naar de volgende droom: “Rock Werchter, en dan natuurlijk de mainstage!”

The Moonshine Lizard 4
The Moonshine Lizard 3
The Moonshine Lizard 2
The Moonshine Lizard 1

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.