“Zonder transport en logistiek is er niks”

Bart wist na zijn vmbo-t helemaal niet wat hij wilde. Hij bezocht open dagen en evenementen in de regio en kwam terecht in de wereld van transport en logistiek. Die beviel hem wel. Inmiddels is hij op weg om manager te worden in deze branche.

“Zonder transport en logistiek is er eigenlijk niks”, zegt hij. “Alles draait erom. Het werk is heel gevarieerd, van het onderhouden van klantcontact tot het uitvoeren van logistieke zaken als inkoop, verkoop en opslag. De opleiding is breed en er is altijd werk in deze sector.”

Dure grappen

Zijn vrienden dachten dat hij met zijn opleiding de baas zou worden van vrachtwagenchauffeurs. “Mensen hebben er soms geen goed beeld bij.” Er is volgens Bart wel een scheidslijn tussen transport en logistiek. Zelf kiest hij voor het logistieke proces. Door onderzoek te doen kun je processen verbeteren. Want fouten kunnen uitpakken als dure grappen. ”

Slim

Bart hielp mee met het evenement ‘Innovaties in de logistiek’. In het magazijn van zijn school werden workshops gegeven. Ruim 80 collega’s uit de regionale transport- en logistiek waren aanwezig. Volgens Bart is het slim om bedrijfsleven en onderwijs op deze manier samen te brengen. “Het biedt mogelijkheden voor partnerships en om te netwerken. Nieuwe contacten kunnen zorgen voor meer stagemogelijkheden. Meer belangstelling voor mbo-opleidingen in deze sector kan meer studenten opleveren”, legt Bart uit. “En er is echt werk genoeg!”

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.