Bald and proud

Ze buigt tegenslagen om naar leermomenten, is vastberaden in haar keuzes en bevlogen in het helpen van anderen. Anne Teerink werd op donderdagavond 23 mei gekozen als dé Summa Ster van 2019. Voor haar opleiding Summa International Business loopt ze momenteel stage in Duitsland, maar voor de spannende finale van het Sterrentraject kwam ze graag een dagje terug naar de Sterrenlaan in Eindhoven.

Op haar veertiende bleek Anne een haaraandoening te hebben die vrij plotseling zorgde voor gedeeltelijke kaalheid: alopecia. In eerste instantie een schok, inmiddels een van haar ‘core businesses’. Met haar Engelstalige blog over het onderwerp probeert zij anderen te helpen en steunen. Lezers uit diverse landen zijn haar daar dankbaar voor. Daarnaast volgen ruim 1.500 geïnteresseerden haar instagramaccount Alopeciangirlboss.

Bald and proud

Anne: “Bij het voorstelrondje tijdens de eerste Sterrenworkshop deed ik mijn pruik af. Iemand begon toen te klappen en al snel volgden de anderen. Dat was eigenlijk de eerste keer dat ik me realiseerde dat mijn verhaal echt iets losmaakt.” Tijdens de workshops leerde Anne zichzelf te presenteren, haar verhaal te mogen delen en anderen te helpen en inspireren. Op de Night of the Spotlight draagt ze een t-shirt met de tekst ‘Bald and proud’, van het modelabel dat ze aan het opzetten is.

Wees jezelf

Naast de door student Julian Jacobs (Summa Engineering) gemaakte Sterrentrofee won Anne een cheque van € 500,-. Ze denkt erover dit bedrag te gebruiken voor haar kledinglijn. Ze gaat door naar de landelijke finale van Dit is mbo en maakt kans om mbo-ambassadeur van Nederland te worden. Wat ze anderen vooral wil meegeven? “Wees jezelf en ga je dromen achterna. Zoek je passie. Wees niet bang om jezelf te laten zien, want iedereen heeft wel iets. Je hoeft niet in een perfect hokje te passen.”

Meer weten over Summa Sterren? Neem een kijkje op de Sterrensite.

Night of the Spotlight_0011 (Middel)
Night of the Spotlight_0032 (Middel)
Night of the Spotlight_0013 (Middel)
Night of the Spotlight_0021 (Middel)
Night of the Spotlight_0022 (Middel)
Night of the Spotlight_0035 (Middel)
Night of the Spotlight_0036 (Middel)
Night of the Spotlight_0039 (Middel)
Night of the Spotlight_0049 (Middel)
Night of the Spotlight_0057 (Middel)
Night of the Spotlight_0077 (Middel)
Night of the Spotlight_0006 (Middel)
Night of the Spotlight_0091 (Middel)
Night of the Spotlight_0094 (Middel)
Night of the Spotlight_0106 (Middel)
Night of the Spotlight_0108 (Middel)
Night of the Spotlight_0117 (Middel)
Night of the Spotlight_0132_1 (Middel)
Night of the Spotlight_0141 (Middel)
Night of the Spotlight_0144 (Middel)
Night of the Spotlight_0146 (Middel)
Night of the Spotlight_0149 (Middel)
Night of the Spotlight_0152 (Middel)
Night of the Spotlight_0158_1 (Middel)

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.