Douze points voor Rock City Institute

Samen met songfestivalwinnaar Duncan Laurence werkte producer Wouter Hardy twee jaar lang aan het winnende nummer Arcade. En laat Wouter nou zijn opleiding hebben gevolgd bij Rock City Institute!

Toen de twee in 2016 aan elkaar voorgesteld werden, was er al een prille versie van Arcade. Daar moest nog wel wat aan gesleuteld worden. “Ik denk dat we wel twintig verschillende versies van het nummer hebben gemaakt”, zegt Wouter in een interview met RTV Rijnmond. In zijn studio in de Rotterdamse Maassilo werd alles uit de kast gehaald om de beste versie te realiseren.

Pain in the ass

Dat bleek niet gemakkelijk. Volgens Wouter was het lied in die tijd een behoorlijke pain in the ass. Toen bekend werd dat het nummer gebruikt zou worden voor het songfestival, werd er nog een flinke portie extra energie in gestoken. Wouter: “Op het laatste moment heb ik nog extra drumpartijen en strijkers toegevoegd. Het moest echt perfect worden.” Missie geslaagd!
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.