Sociaal werk: projectleren

Eerstejaarsstudenten van het Summa College van de opleiding Sociaal Werk doen veel ervaring op in de praktijk. Ze lopen nog geen stage, maar dat betekent niet dat er niet geleerd wordt in de praktijk. Via projectleren hebben de studenten de keuze uit een reeks projecten waarbij diverse doelgroepen centraal staan. Ze leren contacten leggen met hun doelgroep, omgaan met diverse onderliggende problematieken en vooral van de ervaring op dat moment. Vandaar ook de naam ‘projectleren’.

Rik en Maddy deden hun project in samenwerking met NEOS en het Van Abbemuseum. Ze maakten kunst met ex-daklozen om zo hun levensverhaal helpen te vertellen. De kunstwerken zijn een week lang te zien geweest in het Van Abbemuseum tijdens de tentoostelling ‘Inside Out’. Zowel de docenten als de studenten van de opleiding kijken met een erg tevreden gevoel terug.Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.