Op naar het WK in Rusland!

Jasper van Kol uit Nuenen en Rick Jooren uit Eindhoven vertrekken 19 augustus naar Rusland. Ze nemen daar deel aan de Wereldkampioenschappen voor beroepen. 1600 studenten uit meer dan 60 landen laten er hun skills zien. Jasper en Rick doen mee in het vakgebied Mechatronica. Ze bouwen en programmeren vier verschillende machines waarmee ze diverse opdrachten moeten uitvoeren. “We gaan alles geven en ervoor zorgen dat we trots op onszelf kunnen zijn”, zegt Jasper.  

Ze trainen momenteel ruim 20 uur per week op school. Ze volgen bij Summa Engineering de opleiding Technicus mechatronica. Inmiddels hebben ze een oefenwedstrijd gehad tegen Noorwegen en Engeland en werden eerste. Heel gespannen voor het WK zijn ze nog niet. En dat is misschien ook niet zo gek gezien hun wedstrijdervaring. Eerder wonnen ze goud tijdens de finale van vakwedstrijd Skills Heroes. En vorig jaar deden ze in Boedapest mee aan EuroSkills, het EK. Ze werden toen vijfde in hun vakgebied. Daarnaast verdienden ze voor hun bovengemiddelde score een Medal of Excellence. 

In totaal gaan 29 nationaal mbo-kampioenen naar Rusland. Samen vormen ze Team NL. “De sfeer binnen Team NL is goed en gezellig. We hebben al een paar bijeenkomsten gehad met elkaar om elkaar beter te leren kennen”, zegt Jasper. Naast teambuilding krijgen ze ook: mentale training, social media training en concentratie training.

Het WK is in Kazan, van 22 tot en met 27 augustus 2019.Team NL is te volgen via: https://worldskillsnetherlands.nl/teamnl/ 
 
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.