Nieuw lid college van bestuur

Laurent de Vries is per 1 januari 2020 benoemd tot bestuurder van het Summa College. Samen met Petra van Lange vormt hij een collegiaal bestuur. De Vries volgt hiermee Antoine Wintels op die met pensioen gaat.
Laurent-de-Vries-bestuurder-foto

De Vries (1959) is sinds 2013 bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Viattence. Daarvoor heeft hij twaalf jaar bij de GGD gewerkt, waarvan de laatst zes jaar als algemeen directeur van GGD Nederland. Eerder was hij wethouder van de gemeente Renkum en projectmanager bij ProRail. Ook is hij negen jaar directeur geweest van een Dominicanenklooster voor bezinning en spiritualiteit.

De raad van toezicht is bijzonder verheugd met de benoeming van De Vries. Voorzitter Liane den Haan: “Laurent de Vries heeft de laatste jaren zijn sporen verdiend als innovatieve en ondernemende zorgbestuurder bij Viattence. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring in complexe organisaties met snel veranderende wet- en regelgeving. Als zorgbestuurder heeft hij ook veel samengewerkt met het mbo. Wij zien uit naar een prettige samenwerking.”

In de gezondheidszorg heeft De Vries zich veel bezig gehouden met sociaaleconomische gezondheidsverschillen en ervaren hoe belangrijk goed onderwijs is. Hij wilde dan ook graag nog eens de overstap maken naar het onderwijs: “Mijn hele werkzame leven staat in het teken van inclusie en participatie. Onderwijs is een zeer belangrijke basis om dat te bewerkstelligen.” De Vries ziet het binnen Summa als een mooie uitdaging om in te spelen op de veranderende arbeidsmarkt en daarin samen te werken met werkgevers. “Ik heb veel ervaring met organisatieontwikkeling; een organisatie voorbereiden op alle, nog onbekende veranderingen die op ons af komen. Dat betekent dat je als organisatie flexibel, wendbaar en proactief moet zijn. Dat zie ik als een gezamenlijke inspanning waarbij ik het belangrijk vind om goed te luisteren naar collega’s. Naar wat er wel, en vooral ook naar wat er níet wordt gezegd.”

De Vries woont in Arnhem en heeft twee kinderen, van 27 en 30 jaar. Het voornemen is om volgend jaar naar regio Eindhoven te verhuizen. Hij zal zich de eerste drie maanden volledig onderdompelen in de organisatie. Na die tijd zal samen met Petra van Lange de portefeuilleverdeling worden bepaald.
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.