Dit is een VeVa-topopleiding!

Wanneer is een opleiding top? Kortgezegd: als ‘ie door studenten behoorlijk positief beoordeeld wordt, als genoeg studenten een diploma behalen en als de onderwijsinspectie dik tevreden is. Aan de hand van die criteria krijgen opleidingen scores in de Keuzegids mbo, die ieder jaar uitkomt. Heeft een opleiding minimaal 75 punten? Dan is het een topopleiding. En deze opleiding is er daar één van!

De GROP-opleidingen (grondoptreden) van Summa Veiligheid zijn de afgelopen jaren goed gestegen in de ranking. In de nieuwste gids staan ze voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats in het landelijke overzicht. Docent Robin Bosman is heel blij met dit resultaat. Hij noemt een paar redenen voor deze mooie score: “Ieder jaar doen wij ‘Over de streep’ met onze eerstejaars studenten. Daar hebben zowel docenten als studenten de rest van de opleiding profijt van. Er ontstaat een hechte onderlinge band, een wij-gevoel."

Kazerne en oefenterrein Oirschot
"Daarnaast lag voorheen de nadruk meer op ‘het groene aspect’ van de opleiding, terwijl er nu meer ruimte is voor de eigen identiteit van onze studenten. En een groot voordeel is natuurlijk dat onze opleiding plaatsvindt op de kazerne en het oefenterrein in Oirschot. In bijvoorbeeld Amsterdam ligt deze beroepscontext niet zomaar om de hoek.”  

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.