Medewerker Summa College besmet met coronavirus

PERSBERICHT

Er is een tweede inwoner van Eindhoven besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Na laboratoriumonderzoek stelde het RIVM dit resultaat woensdag 4 maart vast. Het is onduidelijk waar de medewerker de besmetting heeft opgelopen, maar zeer waarschijnlijk niet op school gezien de dagen dat de medewerker op school aanwezig is geweest. De patiënt zit in thuisisolatie.

De GGD Brabant-Zuidoost monitort de komende twee weken de studenten en collega’s van de locatie Willem de Rijkelaan nr. 3 waarmee de medewerker in contact is geweest. Studenten en collega’s zijn geïnformeerd en op de hoogte. Zonder klachten mogen zij gewoon naar school. Bij klachten moeten zij zich melden bij de GGD.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.


Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • was uw handen regelmatig,
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg,
  • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.


Als u klachten heeft

Heeft u koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus? Of heeft u de afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus? Het advies van het RIVM is om in dat geval telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.


Vragen en informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus

 

Heeft u hierna nog een vraag?

  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351
  • Bel de GGD op 088 0031 111. De GGD krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde website te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt. Vragen van artsen worden met voorrang beantwoord.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.