Erik en Madelief naar Worldskills EU

De deelnemers van Team Netherlands van de WorldSkills EU zijn bekend: Madelief Driessen en Erik Kierkels, gefeliciteerd!

Summa-studenten Erik en Madelief vertegenwoordigen Nederland - in de categorie mode technologie - tijdens de WorldSkills EU vakwedstijden in Graz, Oostenrijk. Daar nemen zij het een week lang op tegen andere Europese studenten en strijden ze om de Europese titel. De WorldSkills vinden plaats van 6 tot 10 januari 2021.

Erik en Madelief – beide studenten van Summa Fashion – wonnen goud tijdens de landelijke finale in maart. Erik is Junior stylist en Madelief specialist mode/maatkleding. Samen vormen ze nu team: Mode Technologie. Zij worden begeleid door docent en vakexpert Karin Slegers.

In totaal reizen 26 Nederlandse studenten naar Oostenrijk om een podiumplaats te veroveren in hun vakgebied. De concurrentie is groot: elk Europees land stuurt een eigen delegatie studenten. De winnaars van deze Europese kampioenschappen, mogen door naar de wereldkampioenschappen; de WorldSkills.

De wedstrijden zouden in de eerste instantie in september 2020 plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis zijn deze verzet naar januari 2021.

Erik en Madelief, van harte gefeliciteerd met jullie prestatie, en veel succes met de voorbereidingen.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.