Laurent en Mirthe leren van elkaar

Mirthe van Riemsdijk, 1e-jaars student onderwijsassistent bij Summa College, liep mee met Laurent de Vries. Het werd een leerzame dag. Voor haar, maar ook voor de voorzitter van het college van bestuur van Summa. “Hij kan hard en duidelijk zijn, dat moet ook als bestuursvoorzitter.”

Halverwege november zat Mirthe in een les observeren toen er plotseling een man achterin de klas ging zitten. “Hij zei niets, luisterde alleen”, vertelt Mirthe. “Na een tijdje vroeg hij wat we van hem dachten als we hém observeerden. Ik zei dat ik dacht dat hij een directeur was, omdat hij een pak droeg.” Ze had het goed: het was Laurent de Vries. “Hij zei dat het een Italiaans maatpak was en vertelde over zichzelf, onder meer dat hij in een tiny house woont en in een klooster gezeten heeft. Ik vond dat niet matchen, een Italiaans maatpak en het minimalisme van een tiny house en klooster. Dat vertelde ik. Omdat ik kritisch was, nodigde hij me uit om een dagje met hem mee te gaan. Overigens bleek het geen Italiaans maatpak te zijn, dat was bedoeld om reactie uit te lokken.”

Lang vergaderen
De meeloopdag paste goed bij een opdracht om een netwerk op te bouwen. En dus meldde Mirthe zich maandag 30 november bij Laurent. “Hij heeft het druk, hij vergadert veel, nu vaak online. Soms duren die vergaderingen ook echt lang. Dat vraagt veel van je concentratievermogen.” Wat haar opviel? “Als alles lekker loopt, dan is Laurent relaxt en maakt hij grapjes. Maar als hij vindt dat iets niet goed gaat, kan hij hard en duidelijk zijn. Dat vind ik fijn, dat hoort bij iemand die leiding geeft.” Na, en soms ook tijdens een overleg vroeg Laurent Mirthe naar haar mening. Eén overleg was met haar eigen school en ging over vroegtijdig schoolverlaten. Mirthe: “Laurent wil dat het aantal vroegtijdige schoolverlaters daalt. Ik stelde voor dat de leidinggevenden van de school een plan maken hoe zij schoolverlaters willen helpen. Ze reageerden daar positief op.”

Leerzaam
Mirthe kijkt terug op een leerzame meeloopdag. “De teamleider op school heeft me ook al uitgenodigd om een keer mee te gaan, dat ga ik zeker doen.” Maar eerst ligt de focus weer op haar studie. Want de 3-jarige opleiding tot onderwijsassistent doet zij in 2 jaar. “Het is pittig, maar ik vind het een goede opleiding. Ook nu tijdens corona hebben de docenten het echt goed voor elkaar.” Mirthe heeft Laurent ook gevraagd wat hij van de meeloopdag vond. Het resultaat daarvan zie je in deze video.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.