Yes, dit is een echte topopleiding!

Wanneer is een opleiding top? Kortgezegd: als ‘ie door studenten behoorlijk positief beoordeeld wordt, als genoeg studenten een diploma behalen en als de onderwijsinspectie dik tevreden is. Aan de hand van die criteria krijgen opleidingen scores in de Keuzegids mbo, die ieder jaar uitkomt. Heeft een opleiding minimaal 75 punten? Dan is het een topopleiding. En deze opleiding is er daar één van!

Voor het vijfde jaar op rij staan de opleidingen van Summa Artiest (Rock City Institute en Metal Factory) op de eerste plaats in het landelijke overzicht. Teamleider Jan Paul Verhofstad van Summa Artiest is daar erg trots op. “Ik denk dat de kleinschaligheid van onze school ermee te maken heeft. We hebben in 130 leerlingen en iedereen, studenten en docenten, kent elkaar van naam”, zegt hij. “Bovendien werken we alleen met docenten die actief zijn in het vak. En we blijven innovatief. Door de pandemie zijn de live optredens even niet mogelijk. Daarom kijken we naar de mogelijkheden van musiceren op afstand.”

Docent Joost Lodewijk is heel blij met dit resultaat en denkt te weten waar het aan te danken is. “De kleinschaligheid zorgt voor een veilige en prettige sfeer en daardoor stijgt de studenttevredenheid. Bij Pop-Ei zitten we middenin de muziekcommunity. We hebben nu bijvoorbeeld studiobooths, met apparatuur die je thuis niet zomaar voor handen hebt. Studenten kunnen daar zelf opnames maken. Daarnaast hebben we zowel nationaal als internationaal samenwerkingsverbanden. Daarmee bouwen we ons netwerk uit en hebben we onze studenten meer te bieden.”  

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.