De rijke opbrengst van 5 jaar Topcentrum Meubelindustrie

Na 5 jaar stopt het Topcentrum Meubelindustrie, het samenwerkingsverband van branchevereniging ECM, Expertisecentrum Meubel, meubelbedrijven en 5 opleidingsinstellingen, waaronder Summa College. De samenwerking heeft veel opgeleverd, zo staat in het eindrapport.

De Nederlandse meubelbranche heeft nationaal en internationaal een goede naam. Door het Dutch Design, maar ook door de stappen die de branche zet op het gebied van circulaire economie en duurzame innovaties in productiemethoden en materialen. In 2016 is het 5-jarige project Topcentrum Meubelindustrie opgericht, met als doel om de branche verder te brengen. Dat is gelukt.

14 nieuwe keuzedelen

Zo is het onderwijsaanbod binnen de deelnemende beter op elkaar afgestemd en sterk verrijkt. Liefst 14 nieuwe keuzedelen zorgen ervoor dat studenten goed voorbereid zijn op de innovaties in de sector. Ook de docenten van de meubelopleidingen hebben aan hun kennis gewerkt, via stages in het bedrijfsleven. Daarnaast zijn de praktijkcentra op de scholen uitgerust met een prachtig arsenaal aan nieuwe machines, gereedschappen en apparatuur.

Meer studenten

In de afgelopen 5 jaar is ook de aansluiting met het vmbo verbeterd. Bedrijven geven workshops op scholen, een toolbox helpt vmbo-docenten om betere voorlichting te geven en vmbo-leerlingen kunnen aan de slag met klusopdrachten. Het studentenaantal op de meubelopleidingen van de Topcentrumscholen nam daardoor toe van ruim 2.200 tot ruim 2.600.

Lees het volledige rapport .

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.