Nieuwe locatie Summa Automotive opent 6 oktober

HELMOND – De voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Ingrid Thijssen, opent op 6 oktober de nieuwbouw van Summa Automotive & Smart Mobility op de Automotive Campus in Helmond. Ze krijgt daar uitleg over onder meer de innovatieve onderwijsmethode van de opleiding.

Op het programma staat ook een paneldiscussie over kennisontwikkeling en werkgelegenheid plus de rol van het middelbaar beroepsonderwijs. Onder leiding van dagvoorzitter Mark Haans gaan onder meer Harry Wolters (president-directeur van DAF Trucks NV), Albie van Buel (managing director RAI Automotive Industry ) en Catalijne Dortmans (onderwijswethouder in Helmond) met elkaar in gesprek.

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, zegt in een reactie: “Voor ondernemers zijn goed opgeleide werknemers en echte vakmensen van groot belang. Het bedrijfsleven en het mbo hebben elkaar daarvoor nodig. Summa Automotive in Helmond is wat mij betreft hét voorbeeld van hoe het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs door intensieve samenwerking elkaar kunnen versterken.”

Directeur Lex Boon van Automotive Campus is zeer verheugd met de definitieve vestiging van Summa Automotive op de campus. “Met de komst van Summa, verstevigen wij de brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Ik heb er alle vertrouwen in dat meer vruchtbare samenwerkingen spoedig zullen volgen.”

Innovatief lesconcept
Bij Summa Automotive & Smart Mobility wordt een nieuw innovatief, zelf ontwikkeld onderwijsconcept toegepast. Zowel docenten als studenten hebben aan het begin van de lesdag een dagstart, waarbij wordt gekeken welke activiteiten die dag worden gedaan. “Er is geen vast lesrooster meer”, zegt directeur Roel Akkerman. “Als een student meer of juist minder tijd dan gemiddeld nodig heeft voor een opdracht, dan is dat helemaal goed. De studenten heeft meer de regie. Hij bepaalt zijn eigen tempo.” Met een studieloopbaanbegeleider wordt een persoonlijk studietraject opgesteld.

Het gebouw op de Automotive Campus in Helmond is gebouwd op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van constructie, architectuur en onderwijs. Naast bouwkundigen en architecten, zijn ook docenten en studenten betrokken geweest bij het ontwerpproces van het pand.

“We hebben veel dingen losgelaten”, zegt directeur Roel Akkerman van Summa Automotive & Smart Mobility. “Zo is geen kantine meer nodig, omdat de projectruimtes de centrale ruimte vormen voor de studenten. We hebben dit ervaren tijdens ons tijdelijke verblijf op de Panovenweg. Naast de grote praktijkruimte voor het oefenen van de beroepsvaardigheden zijn er ook innovatie labs voor experimenten en prototype ontwikkeling.”

Het nieuwe gebouw van Summa Automotive & Smart Mobility op de Automotive Campus biedt ruimte aan 550 studenten van de opleidingen Automotive Engineering, Technisch Specialist en Verkoopmanager. Het pand heeft naast de grote praktijkhal, lokalen en kantoren ook een showroom met onder meer luxe bolides van een Duits automerk.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.