DAF presenteert nieuwste model truck bij Summa Transport & Logistiek

In juni werd de nieuwste DAF truck geïntroduceerd. Afgelopen week stond het paradepaardje van die nieuwste serie, de XG+, in de hal van Summa Transport & Logistiek aan de Furkapas in Eindhoven. Studenten van de chauffeursopleiding en aankomende managers Transport & Logistiek maakten kennis met de fraaie vormgegeven nieuwe cabine van de XG+ en kregen een uitvoerige uitleg over het hoe en waarom van deze innovatie op transportgebied.

Siem Roovers, vierdejaars van de BOL-opleiding Manager Transport & Logistiek, klimt als eerste in de cabine. Freek Weijers, modelling manager bij DAF vertelt hem over de keuzes die in de cabine zijn gemaakt. “Super mooi”, zegt Siem als hij weer uitstapt. “Het is heel luxe van binnen. Je kunt er gewoon in staan. De cabine is ruim en comfortabel. En met de camerasystemen erin is deze truck heel veilig. Ik ben erg onder de indruk.”

Aantrekkelijker chauffeursvak
In een van de lokalen legt Design Director Bart van Lotringen aan een groep studenten van de BBL-opleiding Chauffeur Wegvervoer ondertussen uit welke principes aan het nieuwste DAF-ontwerp ten grondslag liggen. “Efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort”, vertelt hij. Om vervolgens duidelijk te maken hoe aerodynamisch de nieuwste loot aan de DAF-stam is ontworpen en hoe de nieuwe cabine meehelpt aan het aantrekkelijker maken van het chauffeursvak. “Bij het ontwerp hebben we vanaf de allereerste start chauffeurs betrokken. Hun keuzes en hun feedback hebben mede geleid tot het eindresultaat”, aldus Van Lotringen.

Verbindende factor
Docent Paul Thijssen van Summa Transport & Logistiek coördineerde het bezoek van DAF aan Summa. Hij deelt het enthousiasme van de studenten. “Als Summa willen we een verbindende factor vormen tussen onderwijs en bedrijfsleven. In ons dagelijks onderwijs bieden we, bijvoorbeeld in ons magazijn, veel mogelijkheden om échte praktijksituaties te oefenen. DAF is een belangrijke werkgever in de regio, waarvoor wij ook een modulair bij- en nascholingsaanbod hebben. We versterken elkaar in deze regio.” Teamleider Peter Groenen onderstreept die woorden. “We hebben nu zo’n driehonderd studenten hier en we willen graag uitbreiden. Een goede relatie met het bedrijfsleven in de regio is dan van groot belang.”

Ook DAF is overtuigd van de meerwaarde van die onderlinge relatie. Maurice Klaassens, manager Employer Branding zegt: “Het aantal vacatures voor vakmensen loopt op. DAF is nu en in de komende jaren nog op zoek naar een enorm breed scala aan werknemers. Logisch dus dat de band met een opleidingsinstituut als het Summa College heel hecht is.”

Rondje rijden
In de hal, bij de blinkende XG+, maakt Siem Roovers zich ondertussen op om naar de presentatie van de Design Director te gaan luisteren. Het kijkje in de nieuwe cabine vond hij meer dan de moeite waard. “Mooi om dit zo van dichtbij te zien en te horen. Maar het zou nóg mooier zijn als we nu een rondje mochten rijden”, lacht hij.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.