Summa Automotive Helmond geopend

Burgemeester Elly Blanksma, Summa-bestuurder Laurent de Vries en werkgeversvoorzitter Ingrid Thijssen hebben woensdag 6 oktober gezamenlijk het gebouw van Summa Automotive & Smart Mobility op de Automotive Campus in Helmond geopend.

Met de komst van de automotive-opleidingen krijgt het onderwijs op de campus een enorme boost. Temidden van de vernieuwende bedrijven worden nu ook de nieuwe vakmensen van de toekomst opgeleid. Tijd voor een feestje dus.

Maar terwijl het openingsfeest in de grote werkplaats van de school plaatsvindt, zijn de échte hoofdrolspelers, de studenten, druk aan het werk. De vierdejaars automotive engineers hebben een klassikale les en in een ander lokaal  zijn eerstejaars studenten Technisch Specialist bezig met eigen opdrachten.

Docent Autotechniek Bart Bouwman vertelt: “Wij leiden hier topmonteurs op. Maar dat doen we wel op een vernieuwende manier. We leiden onze studenten breder op dan voorheen. Een technisch specialist is in principe vooral gericht op het diagnosticerende werk, maar door onze opleidingen meer met elkaar te laten fuseren, kan een student, als hij of zij dat interessant vindt, ook andere modules doen. Bijvoorbeeld een module CAD-tekenen. Als zo iemand straks bij een bedrijf komt, heeft die een veel bredere basis en is dus ook veel waardevoller.”

Voorbeeld van vernieuwing

In het feestelijke openingsprogramma spreken de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders ondertussen hun trots uit over de nieuwe school. Burgemeester Blanksma is blij met de versterking van het onderwijs op de campus en voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCW benadrukt het grote tekort aan technisch geschoold personeel. Dat de school op de campus ligt, zorgt er volgens de voorzitter van de werkgeversclub voor dat de vernieuwingen uit het bedrijfsleven rechtstreeks de school binnen komen.

Open onderwijsprogramma

Directeur Roel Akkerman van Summa Automotive & Smart Mobility, zoals de opleiding officieel heet, deelt de trots van de aanwezigen. “Deze school is in alle opzichten een voorbeeld van vernieuwing. We gaan hier stapsgewijs toe naar een open onderwijsprogramma, waarin we veel meer tegemoet komen aan de behoeften van studenten. Daarnaast schakelen we continu bij als het gaat om de vragen vanuit de branche. De samenwerking, op de campus maar ook daarbuiten, zorgt ervoor dat we hier een opleidingsinstituut hebben waar studenten én bedrijven kunnen halen wat ze nodig hebben. Voor de bredere basis van jonge studenten, maar ook voor werkgevers die hun personeel gericht willen laten bijscholen. Deze opleiding is helemaal gericht op de toekomst. Wij zijn er klaar voor!”

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.