Team Summa College Nederlands kampioen waterstofrace

Een team van Summa Automotive & Smart Mobility uit Helmond is vrijdag 13 mei in Groningen Nederlands Kampioen Waterstofchallenge geworden. Daarmee heeft het team van zes mbo-studenten een ticket in de wacht gesleept voor het Wereld Kampioenschap. Drie teams deden namens Summa mee aan de race.

Team Summa Racing 3 won het NK door in zes uur tijd maar liefst 881 rondes met een waterstofauto af te leggen. De nummer 2, van het Alfa College die een thuiswedstrijd speelde, behaalde de eindstreep na 831 rondjes. Een ander team van die mbo-instelling veroverde zilver met slechts een ronde minder.

Bijzondere prestatie

Het kampioenschap is een beloning voor hard werken door onze studenten”, zegt docent Ronald van Oorschot. “Het is een mooie prestatie. Bijzonder detail: de raceauto is maar liefst zes uur door welgeteld één piloot bestuurd: student Tom Engelen.” Normaal wisselen de piloten elkaar om de zoveel tijd af.

Summa teams in top 5

De andere twee teams van het Summa College scoorden ook in de top: Summa Racing 2 was goed voor een vierde plaats met 790 rondjes, terwijl Summa Racing 1 met eveneens 790 rondjes goed was voor een vijfde plaats.

Wereld Kampioenschap

De nummers 1 en 2 van het NK Waterstof Challenge nemen op 4 juni deel aan het WK in Assen. Tijdens die wedstrijd strijden tientallen teams uit de hele wereld voor een plaats op het erepodium.

Pitstop

De studenten deden mee aan de race met radiografisch bestuurbare raceauto’s (schaalmodellen) die op waterstof rijden. Tijdens de wedstrijd moeten de racewagens net als bij Formule 1 regelmatig een pitstop maken om banden te verwisselen of waterstof te tanken.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.