High Tech Ontdekkingsroute 2023 een groot succes

Het is hier superleuk!

 

Afgelopen zaterdag was het weer zover: de High Tech Ontdekkingsroute. Op deze dag kunnen kinderen op speelse wijze kennismaken met techniek en technologie. Summa College was met maar liefst acht scholen van de partij om kinderen en hun ouders te ontvangen op de hotspots Brainport Industries Campus en Automotive Campus. De High Tech Ontdekkingsroute is onderdeel van het Dutch Technology Festival.

 

Een kijkje in de high tech-keuken van Brainport

Techbedrijven en onderwijsorganisaties uit de regio, waaronder Summa College, bieden tijdens de High Tech Ontdekkingsroute allerlei leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud: zelf een robot besturen, een wereld vol techniek verkennen met virtual reality, opdrachten doen met een hololens, een metalen vuurvlieg in elkaar knutselen of een spelletje programmeren. Er viel weer genoeg te beleven dit jaar. Zo blijkt ook uit de reactie van bezoeker Jelle van Berlo (9): “Het is hier super leuk! Er zijn veel dingen te doen. Het allerleukst vind ik de VR-bril.” Ook een 8-jarige bezoeker was te spreken over het evenement: “Ik vind vooral de robots leuk. Mijn vader werkt met robotica, dat wil ik later zelf ook doen.”

 

Techniek is overal

Niet alleen bezoekers zijn enthousiast. Onze eigen studenten, die bezoekers begeleiden bij de activiteiten, raken niet uitgesproken over de mogelijkheden van techniek. “De High Tech Ontdekkingsroute bij Summa College laat vooral zien dat techniek óveral in zit. Van een koffiezetapparaat tot een zorgrobot”, zegt Carlijn Tummers, student ‘Industrieel product ontwerpen’ bij Summa Engineering. “Mooi om alle activiteiten hier in één ruimte te zien. Zoals de robots en de VR-brillen waarmee bezoekers rondkijken in een digitale omgeving. Ook de green screen-demo, waarmee bezoekers zichzelf in een andere wereld kunnen plaatsen, wordt goed bezocht. Het is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met techniek.”

 

Niels Douven, student Technicus Smart Industry bij Summa Techniek, sluit daarbij aan en noemt de dag een succes: “Dit evenement laat kinderen zien wat allemaal mogelijk is met technologie. Bij één van de tafels kunnen kinderen bijvoorbeeld een soort tafeltje in elkaar zetten dat lijkt te zweven, met onderdelen van lasergesneden hout en visdraad. Ik zie veel blije gezichten.”

 

Automotive Campus

Ook op de Automotive Campus in Helmond waaide er een hele fijne energie. Diverse bedrijven lieten bij Summa Automotive zien waartoe zij in staat zijn, door verschillende creatieve uitdagingen met jongere generaties aan te gaan. Buiten reden waterstofauto’s over een parcours met hindernissen, binnen klonk de stalen 3D-geprinte ‘unbreakable’ gitaar die werd bespeeld door een muzikant van de Summa-artiestopleiding Metal Factory. Er werd geëxperimenteerd, geknutseld, gebouwd en verwonderd. “Het is zo mooi om te laten zien hoe veelzijdig we zijn in onze sector”, vertelt een docent enthousiast. Hij kan zijn zin nauwelijks afmaken, een jongen trekt aan zijn shirt. Ja hoor, natuurlijk mag hij even in die prachtige wagen plaatsnemen. Bij het Dutch Technology Festival blijft geen deur gesloten.

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze