Voor decanen & mentoren

Decanen en mentoren spelen een belangrijke rol bij het keuzeproces van hun leerlingen. Hoe ver een student komt, begint bij goede voorlichting. Wij willen de overgang van het voortgezet onderwijs (vo) naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarom werken we nauw samen met decanen en mentoren van het vo. Ook maken we gebruik van doorstroomcoaches en nemen we deel aan samenwerkingsprojecten. 

 

Voorlichtingsmagazine

Doordat we zicht hebben op het oriĆ«ntatie- en studiekeuzeproces van een vo-leerling, kunnen we informatie aanbieden wanneer hij of zij hier behoefte aan heeft. We stemmen de voorlichtingsactiviteiten hierop af. Dit staat beschreven in ons voorlichtingsmagazine. Het online magazine geeft een totaaloverzicht van de voorlichtingsactiviteiten voor dit schooljaar. 

 

Aanvragen voorlichting 

Vraag een voorlichtingsavond op het vo aan via deze agenda. Kies een datum en laat je gegevens achter om deze vast te leggen. Je ontvangt per mail een bevestiging met een link naar het aanvraagformulier. Wij vragen je deze in te vullen en terug te sturen (naar voorlichting@summacollege.nl). Zo zijn we op de hoogte van je wensen en zetten we de aanvraag op de juiste manier uit binnen het Summa College. 

In de bevestigingsmail ontvang je ook meteen een tekst met een algemene beschrijving over het Summa College. Deze kun je gebruiken in de communicatie naar leerlingen. 

Zijn er leerlingen met interesse in Rock City, Music Production Lab of Metal Factory? Stuur dan een e-mail naar Joost Lodewijk (RCI & MPL) of Kevin Quilligan (MF). 

 

Overstapcoaches 

De overstap voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs (vo) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) naar het mbo kan groot en spannend zijn. Van aanmelding tot een prettige start op het mbo, daar gaan we voor. Onze overstapcoaches staan klaar voor vragen en persoonlijk contact, voor een warme overdracht. Zij zijn actief op de vo- en vso-scholen in de regio Zuidoost- Brabant. 

Onze coaches werken nauw samen met een aanspreekpunt op het voortgezet (speciaal) onderwijs. Het doel van deze begeleiding is om op het juiste moment, passende ondersteuning en een vertrouwd gezicht te bieden bij de start binnen het mbo.

Deze werkwijze is onderdeel van het VSV-programma 'Naar de juiste plek', dat erop gericht is voortijdig schoolverlaten zoveel mogelijk te voorkomen. 

 

De nieuwsbrief 

Vijf keer per jaar verstuurt het Summa College een nieuwsbrief naar het vo. Abonneren op de nieuwsbrief kan door een mail te sturen naar voorlichting@summacollege.nl. 

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief.

 

De wegwijzer

Elk schooljaar verschijnt er een wegwijzer met daarin een overzicht van al onze opleidingen. Download hier de digitale wegwijzer voor schooljaar 2024/2025. Let op: wijzigingen blijven voorbehouden. 

 

Meer weten? 

Voor algemene vragen over het voorlichtingsmagazine of voorlichtingsactiviteiten kun je contact opnemen via 040 269 44 44 of stuur een e-mail naar voorlichting@summacollege.nl. 

Heb je individuele vragen over bijvoorbeeld een meeloopdag of een instroomproces? Neem dan contact op met de administratie van de betreffende school.