Alles over aanmelden

Aanmelden voor een opleiding schooljaar 2024-2025

Aanmelden

 

Lukt het aanmelden niet of heb je een vraag? Neem dan contact op met de administratie van de school waar je je wilt aanmelden.

 

Wat je moet weten voor je aanmelding

 

Regels en richtlijnen

Als je je aanmeldt, ga je akkoord met de regels en richtlijnen van het Summa College. Lees de informatie goed door. 

 

Recht op plaatsing

Bij de meeste opleidingen heb je bij je aanmelding voor 1 april recht op een plaats in de opleiding naar keuze, mits je voldoet aan de toelatingseisen. Ook daarna kun je je nog aanmelden voor een opleiding als die nog niet vol zit. Dit kan tot in oktober.

 

Beperkt aantal plaatsen

Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Voor die opleidingen kun je je het beste zo snel mogelijk aanmelden. De plaatsing gebeurt namelijk op volgorde van aanmelding. Er zijn ook opleidingen met een beperkt aantal plaatsen die mogen selecteren welke student kan starten.

 

Aanmelden zonder de juiste vooropleiding

Wil je een opleiding beginnen maar heb je geen of niet het juiste diploma? In een uitzonderlijk geval kun je tóch starten met de opleiding. Op deze pagina lees je meer over wat je moet doen in jouw situatie.


Je wordt na de aanmelding uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek of -bijeenkomst om te kijken of de opleiding bij je past.

 

 

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024 

Aanmelden voor een opleiding schooljaar 2023-2024 doe je hier. Ook voor doorstromers binnen het mbo.

Hoe werkt het aanmelden?

  • Op de aanmeldsite kun je inloggen met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, vraag deze dan aan via www.digid.nl.
  • Volg de stappen op de aanmeldsite en selecteer de opleiding waarvoor je wilt aanmelden. Je kunt eventueel deze instructie downloaden om je te helpen.
  • Als je 15 minuten niets doet op de website, word je voor de veiligheid automatisch uitgelogd. Bij opnieuw inloggen, kun je verder gaan waar je gebleven was.
  • Binnen een aantal dagen na je aanmelding ontvang je een e-mail met vervolgstappen, waarbij je nog enkele vragen moet beantwoorden. Zo kunnen wij inschatten of je extra ondersteuning nodig hebt tijdens je studie.
  • Als je op een VO-school zit, ben je al bezig met je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD). Dit DDD moet je samen met je mentor invullen en zo snel mogelijk afronden. Wij krijgen het DDD via Intergrip toegestuurd.
  • Binnen 10 dagen na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek/-bijeenkomst en mogelijk ook een ondersteuningsgesprek. Wij zijn blij dat je voor Summa gekozen hebt!

 

Lukt het niet of heb je een vraag? 

Neem dan contact op met de administratie van de school waar je je wilt aanmelden.

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze