Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen: jouw steun bij vertrouwelijke zaken op school

We willen ons allemaal veilig en op ons gemak voelen op school, zowel in de klas als daarbuiten. Soms ontstaan er situaties waarin we hulp nodig hebben of gewoon iemand nodig hebben om mee te praten. Op school maakt iedereen groei en verandering door. Je wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, maar soms ook met problemen zoals pesten, discriminatie, intimidatie door medestudenten of docenten of persoonlijke kwesties die invloed hebben op je studie en/of privéleven.  

In zulke situaties is het fijn om te weten dat wij vanuit het Summa College er zijn om je te helpen. Dit gaat als volgt: 

  1. In principe is je eerste aanspreekpunt je LOBA of mentor. Bij je LOBA of mentor kan je met alles terecht. 

  2. Wil je liever niet naar je LOBA of mentor? Of word je door je LOBA of mentor doorverwezen? Dan is dit het punt waar de vertrouwenspersonen in beeld komen.  

De vertrouwenspersonen van het Summa College zijn er voor zowel studenten als medewerkers.  

 

Wat is een vertrouwenspersoon?  

Vertrouwenspersonen zijn voor jou beschikbaar om vertrouwelijke gesprekken mee te voeren. Ze luisteren naar jou zonder oordeel en helpen je oplossingen te vinden. Ze willen dat jij je veilig voelt en de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Een vertrouwenspersoon helpt je met van alles, maar staat je – indien nodig – ook zeker bij in het proces. Dit kan betekenen dat een vertrouwenspersoon bijvoorbeeld met je mee gaat naar moeilijke gesprekken. De vertrouwenspersonen van het Summa College zijn medewerkers die hiervoor een opleiding hebben gevolgd. 

Dus, als je ooit problemen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een vertrouwenspersoon. Ze zijn er speciaal voor jou! Het belangrijkste is dat je weet dat je niet alleen bent en dat er mensen zijn die om je geven en klaarstaan om je te helpen. Samen zorgen we voor een veilige en ondersteunende omgeving tijdens jouw tijd op het Summa College.  

 

Vertrouwenspersonen binnen het Suma College  

Het Summa College heeft binnen alle scholen minimaal één vertrouwenspersoon. Je mag altijd contact opnemen met de vertrouwenspersoon van jouw school of een andere vertrouwenspersoon naar keuze binnen het Summa College. Daarnaast zijn er ook twee externe vertrouwenspersonen aangesloten bij het Summa College. Op deze pagina zie je per school wie je hiervoor kunt benaderen en vind je meer informatie. De pagina is alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers met een Summa-account.  

 

Informatie voor ouders  

Heeft u als ouder het idee dat uw kind zich niet veilig voelt op school? Of denkt u dat er andere redenen zijn waardoor het goed zou zijn als uw kind (eventueel samen met u) in gesprek gaat met een vertrouwenspersoon? Het Summa College heeft een team van interne vertrouwenspersonen. Als u hier meer over wil weten, mag u altijd contact met ons opnemen via vertrouwenspersonen@summacollege.nl. Uw mail komt binnen bij een interne vertrouwenspersoon van het Summa College (Kim Baesjou). Vervolgens wordt uw vraag in het team van vertrouwenspersonen besproken.  

 

Bekijk de vertrouwenspersonen