Topsportbegeleiding

Doe jij aan topsport of heb je een ander toptalent? Dan kun je bij ons begeleiding krijgen. Voor topsporters wordt jouw opleiding afgestemd op je trainingsdagen en wedstrijden. Ook voor studenten met een toptalent stemmen we alles af op het programma dat je met school wil combineren.

Zo kun je jouw passie (sport/talent) en studie optimaal combineren. Onze coördinatoren begeleiden en ondersteunen je hierbij, in samenwerking met je loopbaanbegeleider.

Om gebruik te kunnen maken van de regeling topsport heb je een topsportstatus nodig.

Mocht je geen topsporter zijn, maar vraagt jouw toptalent om maatwerk tijdens je opleiding, dan gaan de coördinatoren graag met je in gesprek!

Met de volgende topsportstatussen kom je in aanmerking:

  • NOC/NSF-status
  • KNVB-status
  • Summa-status

Om in aanmerking te komen voor een Summa-status moet je aan onderstaande criteria en eisen voldoen. De beslissing of je gebruik mag maken van de Regeling Topsport (pdf) ligt bij de topsportcoördinator(en).

Criteria en eisen:

  • Lid zijn van en/of uitgenodigd zijn voor de nationale selectie of deelnemen aan nationale selectietrainingen.
  • Uitgenodigd zijn voor een districtsselectie van een bond, onder regie van de betreffende bond, of deelnemen aan regionale selectietrainingen.
  • Deelnemen aan E(J)K, W(J)K of Jeugd Olympische Spelen en/of deelname aan Worldcupwedstrijden.
  • Spelen in de hoogste landelijke competitie of deelnemen aan wedstrijden op het hoogste niveau van de eigen leeftijdscategorie.
  • Trainingsprogramma: minimaal 7,5 uur per week sportspecifieke training bij vereniging en/of regionale selectie en/of nationale selectie (exclusief krachttraining, reistijd en/of andere individuele trainingstijd!).

Topsportcoördinatoren

Wil je meer informatie over topsport of toptalent in combinatie met een mbo-opleiding bij het Summa College? Neem dan contact op met onze coördinator: Guillermo Boogers (06 12 35 40 93) . Hij vormt de brug tussen je sport en opleiding.

Het combineren van school en voetbal is altijd een uitdaging geweest.
Lucas Jansen
Student en topsporter
Van Summa College naar The American Dream
Tycho Meulebeek
Student en topsporter

Nieuws