Tips voor ouders

Jouw rol als ouder in het studiekeuzeproces van je kind

Het kiezen van een juiste opleiding is heel belangrijk, en niet altijd even makkelijk. Als ouder speel je een belangrijke rol in dit keuzeproces. We helpen je graag op weg met deze tips.Bezoek samen de open dag

Maak kennis met onze docenten en studenten en proef de sfeer van de school: is dit een plek waar jouw zoon of dochter zich thuis zal voelen? Bekijk de data en tijden.

 

Bezoek onze voorlichting voor ouders

Tijdens onze voorlichtingsavond vertellen we je graag meer over:
• De rol als ouder bij de studiekeuze
• Het mbo en de verschillen met het vmbo
• Het inzichtelijk krijgen van opleidingsmogelijkheden
• Aanmelden en toelating
• Praktische zaken: kosten, studiefinanciering en persoonlijke begeleiding

Bekijk snel meer informatie over de eerstvolgende voorlichtingsavond voor ouders.


Praat erover

Welke kwaliteiten, wensen en verwachtingen heeft jouw zoon of dochter? Door dit goed in kaart te brengen, kunnen jullie gerichter zoeken naar een passende opleiding. Indien jullie al naar een open dag of meeloopdag zijn geweest, is het goed om te vragen naar zijn of haar belevingen en ervaringen. Is hij/zij enthousiast? Zijn er nog twijfels? Heeft hij/zij een realistisch beeld van de opleiding en het toekomstige beroep?

 

Neem contact op met onze studiekeuzeadviseurs

Keuzes maken is moeilijk. Twijfelt je zoon of dochter tussen een aantal opleidingen? Als opleidingen aan elkaar verwant zijn, is het soms nog mogelijk in het eerste jaar te switchen. Komt je zoon of dochter er helemaal niet uit? Dan kun je de medewerkers van Hulp bij studiekeuze vragen je hierbij te helpen. Heb je een andere vraag? Kijk dan ook eens bij onze Veelgestelde vragen.

 

 


 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag