Aanvraagformulier voorlichtingen 2019-2020

U kunt uw voorlichtingsaanvraag voor schooljaar 2019-2020 online indienen. De opzet is nieuw: naast voorlichting door onze aparte Summa-scholen kunt u nu kiezen voor voorlichting op basis van onze 8 interessegebieden

Waarom deze omslag in voorlichting? 

De vraag naar brede voorlichting per interessegebied neemt toe. De voorlichting op interessegebied door meerdere mbo’s samen blijft dit schooljaar beperkt tot de Onderwijsbeurs:

  • De MBO Boulevard heeft in september 2018 en 2019 mbo-brede voorlichting op interessegebied gegeven op de Onderwijsbeurs. Dit was op initiatief van de mbo-instellingen: overzichtelijker en breder voorlichten aan de oriënterende leerling.
  • Op donderdagavond 6 juni 2019 vond er op vraag van Scholengemeenschap Were Di een pilot plaats: mbo-brede voorlichting per interessegebied met de MBO Boulevard aan derdejaars vmbo-leerlingen en hun ouders.
  • Tijdens de WSB Deurne (Werkgroep Scholen- en Beroepenvoorlichting Helmond, Deurne, Gemert en Someren) werden de scholen ingedeeld op basis van interessegebieden.

Onderzoek

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onderzoek gedaan naar de huidige opzet en inhoud van de voorlichtingssessies. Hiervoor hebben zij decanen, ouders, vierdejaars vmbo-leerlingen en 1e jaars mbo-studenten bevraagd. Enkele belangrijke conclusies:

  • De voorlichtingssessies worden gezien als het startpunt van de oriëntatie.
  • Leerlingen willen tijdens een voorlichtingssessie liefst zo breed mogelijk (over beroepen en baankansen) geïnformeerd worden, door meerdere mbo’s.   

Bekijk hier de resultaten van het onderzoek naar voorlichtingssessies. Deze zijn tijdens de Decanendag van 18 maart 2019 bij het Summa College gepresenteerd.

In overleg

Uiteraard maken we deze omslag in overleg met u. Wanneer het u organisatorisch niet lukt of wanneer u voorlichting over een of meerdere specifieke opleidingen wenst, houden we de huidige manier aan. Ook voor ons is dit een overgangsperiode. Het vraagt om aanpassingen in de wijze van organiseren en voorlichten. Dit betekent dat we wellicht niet meteen aan een specifieke vraag kunnen voldoen, maar dat we u een alternatief aanbieden.

Meer informatie?

Neem dan contact op met het Infopunt via 040 269 44 44 of voorlichting@summacollege.nl. Kijk ook eens op mboboulevard.nl.

* Een samenwerkingsverband tussen De Leijgraaf, De Rooi Pannen, Gilde Opleidingen, Helicon, SintLucas, Summa College en SVO Vakopleiding Food. Meer informatie treft u op mboboulevard.nl.

 

---

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.