Assistant Fashion Tailor (bol)

Kleren maken de man. En jij maakt de kleren!

creatief
klantvriendelijk
leidinggeven
samenwerken
zorgvuldig
Mode is helemaal jouw ding. Je wordt vrolijk van chique, moderne of opvallende outfits. En als Assistant Fashion Tailor maak je ze zelf.
Play
Play

Je ontwikkelt een kledingstuk, tekent de technische tekening en maakt daar een patroon van. Aan de hand hiervan maak je bijvoorbeeld die perfect afgewerkte broek, jas, bloes of jurk. De naaimachine is daarbij je belangrijkste hulpmiddel. Op verzoek van de klant ben je ook in staat kleding en patronen aan te passen. 

Op school leer je patroontekenen, naai- en perstechnieken en leer je werken met verschillende soorten stoffen. Ook aan de afwerking van een kledingstuk besteden we veel aandacht. We vinden het belangrijk dat je kritisch op je werk bent; de klant is tenslotte koning en die moet tevreden zijn. Je leert ook om een goede planning te maken en om collega’s aan te sturen. Ook krijg je les in commercie en financiën. 

Vragen

Wij leiden de nieuwe generatie fashion pioniers op! Jij bent de toekomst en gaat de nieuwe modewereld met je collega's vormgeven. Summa Fashion is thuis in eigenzinnig Eindhoven waar design en innovatie hand in hand gaan. Jij krijgt hier de ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen en je eigen stem in fashion te vinden. Je krijgt les in de nieuwe fashion hotspot van de regio: Microstad Eindhoven, vlakbij Centraal Station. Je krijgt (praktijk)les naast ondernemende buren, partnerbedrijven en modeprofessionals.

Als Assistant Fashion Tailor werk je in een bedrijf dat kleding maakt, repareert of verandert. Bijvoorbeeld in een naaiatelier, confectiebedrijf of (groot)winkelbedrijf. Je kunt ook doorleren met een niveau 4 opleiding. 

Je gaat 5 dagen per week naar school. Hier volg je theoretische lessen, maar vooral praktijklessen. In het eerste en tweede leerjaar ga je 10 weken op blokstage, waarbij je 5 dagen per week werkt bij een erkend leerbedrijf. In het derde leerjaar ga je een half schooljaar op stage.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

 

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

E-mail
docent Sonja de Man

Instagram
DM naar @summafashioneindhoven

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Ik heb een blouse gemaakt die ik graag draag
Vera Smeets
Student Allround medewerker mode/maatkleding

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste