Assistant Fashion Tailor (bol)
Kleren maken de man. En jij maakt de kleren!
Je ontwikkelt een kledingstuk, tekent de technische tekening en maakt daar een patroon van. Aan de hand hiervan maak je bijvoorbeeld die perfect afgewerkte broek, jas, bloes of jurk. De naaimachine is daarbij je belangrijkste hulpmiddel. Op verzoek van de klant ben je ook in staat kleding en patronen aan te passen.
Op school leer je patroontekenen, naai- en perstechnieken en leer je werken met verschillende soorten stoffen. Ook aan de afwerking van een kledingstuk besteden we veel aandacht. We vinden het belangrijk dat je kritisch op je werk bent; de klant is tenslotte koning en die moet tevreden zijn. Je leert ook om een goede planning te maken en om collega’s aan te sturen. Ook krijg je les in commercie en financiën.
Vragen
Je gaat 5 dagen per week naar school. Hier volg je theoretische lessen, maar vooral praktijklessen. In het eerste en tweede leerjaar ga je 10 weken op blokstage, waarbij je 5 dagen per week werkt bij een erkend leerbedrijf. In het derde leerjaar ga je een half schooljaar op stage.
Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.
Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
- diploma lbo, vbo of mavo of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo opleiding niveau 2 of;
- ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:
E-mail
docent Sonja de Man
Instagram
DM naar @summafashioneindhoven
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten
vind je in onze agenda.
Blijf op de hoogte
NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING
Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.
