Aviation operations specialist (bol)
Je zorgt voor veiligheid en goede organisatie op de luchthaven
In bovenstaande video krijg je een indruk van de leslocatie, gepresenteerd door de opleiding Luchtvaartdienstverlener. We werken hard aan een video voor de opleiding Aviation operations specialist.
Voor veel processen tussen landen en opstijgen van het vliegtuig ben jij verantwoordelijk. Je bereidt bijvoorbeeld de vlucht voor en verzorgt de briefing aan de bemanning. Er zijn strenge veiligheidseisen en belangrijke eisen van luchtvaartmaatschappijen en natuurlijk passagiers, dus het is verantwoordelijk werk. Door je goede voorbereiding op school kun jij uitstekend omgaan met eventuele stressvolle situaties.
In leerjaar 1 word je opgeleid tot beveiliger op de luchthaven. Je behaalt daarmee een branchebevoegdheid, het bekende V'tje, waarmee je als beveiliger aan de slag kunt. In leerjaar twee en drie word je verder opgeleid tot aviation operations specialist op niveau 4. Zo ben je dubbel opgeleid en kun je op meerdere plekken worden ingezet op de luchthaven. Daar houden werkgevers van en voor jou is het ook lekker afwisselend.
Je leert over vluchtplannen en beladingsschema’s, nationale en internationale veiligheidsregels en hoe je een flightbriefing verzorgt. Na je opleiding kom jij in deze internationale omgeving in meerdere talen uit je woorden. Wij maken je klaar voor een dynamische carrière op de luchthaven!
Vragen
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Als aviation operations specialist ben je mutli-inzetbaar op de luchthaven. Je kunt aan de slag bij alle bedrijven die de afhandeling verzorgen van luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, Viggo en Swissport. Je werkt dan op een luchthaven als Eindhoven Airport, Schiphol of Rotterdam The Hague Airport.
Er is bovendien een groot tekort aan beveiligers, ook buiten de luchtvaart. Tijdens het eerste jaar van je opleiding behaal je de bevoegdheid om als beveiliger aan de slag te gaan.
Je kunt met je niveau 4-diploma ook doorstromen naar het hbo.
Je volgt alle lessen op het vliegveld zelf! Onze school bevindt zich namelijk in de terminal van Eindhoven Airport. Een geweldige, dynamische omgeving waar je alles van het vak kunt leren.
Je krijgt veel praktijklessen. Je loopt ook stage op Eindhoven Airport.
In leerjaar 1 word je opgeleid tot beveiliger op de luchthaven. Je behaalt daarmee een branchebevoegdheid, het bekende V'tje, waarmee je als beveiliger aan de slag kunt. In leerjaar twee en drie word je verder opgeleid tot aviation operations specialist op niveau 4.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.
Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.
Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.Ben je nog niet 8 jaar woonachtig in Nederland? Dan moet je een document uit je land van herkomst kunnen overleggen waarin staat dat je niet in aanraking bent geweest met de politie aldaar.
Je hebt ook een 'verklaring van geen bezwaar (vgb)' nodig om te kunnen werken in de burgerluchtvaart. Op deze pagina van de AIVD lees je er meer over.
Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:
E-mail
Docent Soner Çiftci
Docent Mayke Beuming
Instagram
DM naar @summaluchtvaart
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.
