Hospitality basisjaar niveau 3-4 (bol)

Een basisjaar in hospitality op niveau 3 of 4!

communicatief - sociaal
klantvriendelijk
plannen - organiseren
representatief
zelfstandig

Aan de slag in een hospitality-omgeving! In een gezamenlijk basisjaar leer je wat je allemaal kunt doen in deze bruisende branche. Zo ontdek je waar je hart ligt. Kiezen voor een uitstroomrichting doe je later.

Play

In deze branche is ontzettend veel werk te vinden. De vraag is alleen: wat vind je leuk om te doen en waar ben je goed in? Het vakgebied is breed: leisure, travel, horeca, facilitair en luchtvaartdienstverlening… hoe maak je daar nou een keuze in?

Daarom bieden wij dit brede basisjaar aan waarin je je grondig kunt oriënteren! Binnen één jaar maak je kennis met de verschillende vakgebieden en kun je een goede studiekeuze maken. Jouw persoonlijke coach stelt samen met jou je leerroute samen. Word jij het stralende middelpunt in de hospitality-branche?

Vragen

Aan de slag in de hospitality! In een gezamenlijk basisjaar leer je wat je allemaal kunt doen in deze bruisende branche. Zo ontdek je waar je hart ligt. Kiezen voor een uitstroomrichting doe je later in dit schooljaar.

Je kunt in een jaar kennismaken met de inhoud van de volgende opleidingen:

 • Leisure en hospitality
 • Travel en hospitality
 • Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
 • Zelfstandig werkend kok
 • Allround facilitair medewerker
 • Luchtvaartdienstverlening

Onder begeleiding van een coach doorloop je in één jaar jouw persoonlijke leerroute in de hospitality. Je kiest gedurende het jaar voor een opleiding waarvan je je diploma wilt halen.

Je hoeft dus niet alles te verkennen als je dat niet wilt. Als jij bijvoorbeeld alleen twijfelt tussen Leisure en Facilitair verdiep je je hierin en niet in die andere vakgebieden. Het is jouw leertraject, jouw feestje!

Je loopt korte stages zodat je binnen een jaar een goede studiekeuze maakt. Dat mag al na 20 weken, maar als je een heel schooljaar nodig hebt voor je keuze is dat ook prima.

Na deze periode ga je verder met de opleiding waarvan je een diploma wilt halen, dat duurt dan nog 1 tot 3 jaar afhankelijk van de opleiding.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Er is veel werk in de hospitality branche. Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
 • diploma lbo, vbo of mavo of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
 • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Leisure & hospitality: docent Roos Hameleers
Travel & hospitality: docent Jessie Vos

E-mail
Leisure & hospitality: docent Roos Hameleers
Travel & hospitality: docent Jessie Vos

Instagram
DM naar @summavrijetijd

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze