Wettelijke vooropleidingseisen

Het Summa College biedt opleidingen aan op alle mbo-niveaus. Niet elke student kan met elke opleiding starten. In de wet is vastgelegd welke vooropleiding je minimaal nodig hebt om een opleiding te kunnen starten. Deze vind je hieronder en bij de specifieke opleidingen op deze website.

Elke school van het Summa College nodigt je vooraf uit voor een kennismakingsbijeenkomst of persoonlijk gesprek, waardoor je de school leert kennen en we kijken of de opleiding bij je past.

Kom je er niet uit of verschilt de informatie bij de opleiding van je keuze met onderstaande informatie? Een van onze studievoorlichters of de school bespreekt het graag met je. Je kunt de studievoorlichters bereiken via 040 269 4444.

Onvoldoende vooropleiding

Het Summa College laat in principe alleen leerlingen toe met de juiste vooropleiding. Als je de mogelijkheid hebt, is het altijd beter om een diploma te behalen. In uitzonderlijke gevallen maak je zonder het juiste diploma kans om toegelaten te worden. Neem contact op met de school voor meer informatie. 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.