Creatief koken op het hoogste niveau

collega's aansturen gastronomisch genieten HACCP handen uit de mouwen hygiëne koken leiding geven nieuwe gerechten maken overzicht houden samenwerken sterrenrestaurant stressbestendig super creatief verantwoordelijk warenkennis wisselende werktijden zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

De gastronomie wint aan terrein. Mensen laten zich graag verrassen door vernieuwende recepten, exotische smaken en onverwachte smaakcombinaties. Goed opgeleide koks zijn daarom gewild. Als Gespecialiseerd kok ben jij de creatieve expert in je vak en kun je gemakkelijk werk vinden in een exclusief specialiteitenrestaurant of zelfs sterrenrestaurant.

Iedereen kijkt ernaar uit om weer op een bijzondere plek te eten en te verblijven. Zodra dit weer kan, krijgt de hospitality-branche het erg druk. Deze opleiding biedt daarom een groot perspectief op werk.

Jouw studie: Gespecialiseerd kok (bbl)

Werken als zelfstandig kok gaat jou niet ver genoeg. Jij weet dat je met jouw talent meer in je mars hebt. Je gebruikt innovatieve technieken, zet je creativiteit in om gerechten aantrekkelijk op te maken en tilt je eigen ambacht naar een excellent niveau. Tijdens de opleiding staan experimenteren met gastronomie, patisserie en food & techniek centraal. Door de intensieve samenwerking met regionale vak- en ambachtslieden bruisen de lessen van de inspiratie.

De opleiding duurt 2 tot 3 jaar. Je start op niveau 3 en rond deze periode ook af met een mbo-diploma niveau 3. Daarna kun je doorgaan voor niveau 4. Na succesvolle afronding beschik je over een diploma mbo-niveau 4 met certificaten voor Sociale Hygiëne en Leermeester.Brabançonne-logo-400px

Deze opleiding tot gespecialiseerd kok niveau 4 is zo bijzonder, dat we haar een eigen naam hebben gegeven: Brabançonne. Een naam die verwijst naar onze mooie provincie, én naar de grote chef van weleer; Auguste Escoffier. Maar we onderscheiden ons niet alleen met de naam, maar ook met het onderwijs en het hele idee achter de opleiding. We leiden vakmensen op voor de regio, samen met topbedrijven uit Noord-Brabant. De beste kok willen zijn, daar gaat het bij Brabançonne om.

@brabanconnebysummaSumma Plaza: waar leren en werken samenkomen

Waar leren en werken samenkomen


Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.