Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (bbl)

Je gasten genieten van hun vrije tijd. Dankzij jou!

communicatief - sociaal
gastvrij
klantvriendelijk
plannen - organiseren
vreemde talen spreken
De recreatieve sector is een dynamische omgeving waarin alles draait om gastvrijheid en beleving. Bij alles wat je doet, staat de gast voor jou centraal.
Play
Play
Play

Jij zorgt voor een unieke beleving terwijl je werkt en leert tegelijk!

De recreatieve sector is een dynamische omgeving waarin alles draait om gastvrijheid en beleving. Bij alles wat je doet, staat de gast voor jou centraal. Werken in deze branche betekent dat jij ervoor zorgt dat de gast een geweldige dag of vakantie beleeft op een bungalowpark of camping, in een hotel of attractiepark of bijvoorbeeld bij een outdoor bedrijf.  Jouw enthousiaste begeleiding, creativiteit en organisatietalent zijn hierbij onmisbaar.

Ben jij iemand die graag al werkend leert of ben je al werkzaam in deze branche en kun je niet wachten om aan de slag te gaan, volg dan de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & hospitality in een bbl-variant. Het programma wordt samen vormgegeven door Summa Vrije tijd en De Rooi Pannen afdeling Recreatie. Je gaat gemiddeld één dag in de week naar school en daarnaast heb je een arbeidscontract van tenminste 24 uur. In drukke tijden werk je vast en zeker wat meer en in rustige tijden ga je mogelijk wat vaker naar school. In slechts twee schooljaren kun jij zo je niveau-3 diploma halen.

Past dit verhaal bij jou? Dan is de bbl-opleiding Zelfstandig medewerker leisure & hospitality echt iets voor jou! Schrijf je snel in bij het Summa College of De Rooi Pannen. Meer weten? Neem dan contact op met Daniëlle Goos via e-mail of 06 50879744.

Vragen

Ben jij iemand die graag al werkend leert of ben je al werkzaam in deze branche en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Dan is dit de opleiding voor jou. Met je diploma kun je aan de slag op een camping, een bungalowpark, groepsaccommodatie, in- of outdoorcentrum of attractiepark. Je kunt ook doorstromen naar bijvoorbeeld de niveau 4 opleiding Leisure & hospitality (bol). 

Je gaat gemiddeld één dag in de week naar school en daarnaast heb je een arbeidscontract van tenminste 24 uur. In drukke tijden werk je vast en zeker wat meer en in rustige tijden ga je mogelijk wat vaker naar school. In slechts twee schooljaren kun jij zo je niveau-3 diploma halen.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Dit is een nieuwe opleiding. Er zijn nog geen cijfers bekend. 

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek. Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Je hebt 1 december om een werkplek te vinden. 

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Leisure & hospitality: docent Roos Hameleers
Travel & hospitality: docent Jessie Vos

E-mail
Leisure & hospitality: docent Roos Hameleers
Travel & hospitality: docent Jessie Vos

Instagram
DM naar @summavrijetijd

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleiding

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze