Achter de schermen bij de NOS: ‘Het was echt teamwork!’

Gepubliceerd op: 02 april 2024

Events

Als Summa-student kom je op inspirende plekken. Zo liep Anouk Kortooms (19) uit Deurne onlangs een dagje mee achter de schermen bij een live-uitzending van de NOS. “Een mooie ervaring, bijzonder en heel indrukwekkend.”

Summa College Anouk Kortooms liep mee met de NOS 2024 nieuws

Anouk studeert binnenkort af als allround schoonheidsspecialist niveau 4 bij Summa Beauty & Lifestyle. Ze werd gevraagd om tijdens Skills Heroes, dé mbo-beroepswedstrijden van Nederland, als visagiste mee te werken aan de live uitzending van NOS op 3. “Die kans heb ik natuurlijk gegrepen. Van mijn docent had ik al een privécursus visagie gekregen; dat kwam nu helemaal goed uit!”

Niet glimmen

In totaal heeft Anouk samen met NOS-visagiste Angelique van Berkel de make-up verzorgd bij negen interviewkandidaten. “Dat was echt teamwork. Angelique leerde me nieuwe dingen zoals waarom bepaalde make-up voor televisie belangrijk is. In een studio met lampen moet je gezicht egaal overkomen, niet glimmen. Een hele ervaring om in een relatief korte tijd verschillende huidtypes te moeten behandelen. Man en vrouw door elkaar. Je moest snel schakelen, dat was wel effe pittig.”

In het begin van de dag liep ze ook mee met de tv-reporters  die beelden maakten van het evenement en  bezoekers interviewden. “Ik heb toen zelf ook goed rond kunnen kijken bij Skills. En tuurlijk ben ik gaan kijken naar de vakwedstrijd Schoonheidsspecialist. Die meiden in de finale waren allemaal erg goed. Interessant om te zien dat iedereen zijn eigen behandeling had en verschillende technieken gebruikten.”

Gave dag gehad

Voor Anouk was Skills Heroes vanwege haar NOS-avontuur ook een dag om in te lijsten. “Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen met die wedstrijden. Ik stond dan wel niet in de finale, maar ik heb wel een heel gave dag gehad waar ik enorm van genoten heb.”

Of de tv-wereld haar hart heeft veroverd? Anouk heeft andere plannen. “Ik heb het nu reuze naar mijn zin op mijn stage bij Michelle’s Sparkling Beauty in Deurne. Volgend jaar wil ik beginnen aan de opleiding Medisch pedicure; ik heb eerder al een keuzedeel pedicure met veel enthousiasme gevolgd. Samen met het diploma allround schoonheidsspecialist heb ik dan een mooi pakket bij elkaar verzameld. Het leuke aan pedicure is dat je mensen met een pijnlijke likdoorn of een ingegroeide nagel van hun klachten kan afhelpen. Dat is mijn zorgende kant. Maar ik krijg ook energie van een schoonheidsbehandeling. En de komende jaren wil ik vooral veel leren binnen het vak van de schoonheid.”

 

Summa College Anouk Kortooms en NOS-visagiste Angelique van Berkel

Student Anouk Kortooms en NOS-visagiste Angelique van Berkel

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze