Bèta Tournament: een wedstrijd in het laboratorium

Gepubliceerd op: 03 februari 2023

Events

Summa College - Bèta Tournament 2023 - beta - laboratorium

In laboratoria is er volop werk, en het werk in een laboratorium is diverser dan je denkt. Daarom organiseert het Summa College elk jaar het Bèta Tournament waaraan middelbare scholen uit heel Brabant mee kunnen doen. Dat doen we niet alleen, ook Fontys en het Montessori College zitten in de organisatie.

Op 1 februari deden er 23 teams mee aan het toernooi, onder andere uit Boxtel, Etten-Leur, Valkenswaard, Helmond en natuurlijk Eindhoven. Om de hoofdprijs te winnen moesten de teams uitzoeken wat de meest duurzame kunststof is. Van die kunststof moeten verpakkingen gemaakt kunnen worden die vaker dan één keer gebruikt kunnen worden.

De uitslag van de wedstrijd was:

  • 1e plaats: ds. Pierson College uit ’s-Hertogenbosch
  • 2e plaats: Rythovius College uit Eersel
  • 3e plaats: 2College Ruivenmavo uit Berkel-Enschot

Zit jij op vmbo-t en vind je natuurkunde, biologie en scheikunde leuk? Misschien kan jouw school dan volgend jaar ook meedoen. Dan krijgt jouw team een unieke kans om mee te maken hoe het is om in een laboratorium te werken. Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.beta-tournament.nl

Op de website van ED vind je ook nog een artikel over het Bèta Tournament. Bekijk hieronder de foto's van het Bèta Tournament en de aftermovie. 

 

Summa College - Bèta Tournament 2023 - beta - laboratorium Summa College - Bèta Tournament 2023 - beta - laboratorium  Summa College - Bèta Tournament 2023 - beta - laboratorium Summa College - Bèta Tournament 2023 - beta - laboratorium Summa College - Bèta Tournament 2023 - beta - laboratorium  Summa College - Bèta Tournament 2023 - beta - laboratorium Summa College - Bèta Tournament 2023 - beta - laboratorium

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze