Barbie zet studente Liselot Coppens in actie

Gepubliceerd op: 15 januari 2024

Onderwijs

De hitfilm Barbie uit 2023 en de online discussies over die film inspireerden studente Liselot Coppens (20) uit Den Dungen om verandering te brengen in de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Na onderzoek kwam Liselot er achter dat veel vrouwen zich - veel makkelijker dan mannen - aanpraten iets niet te kunnen. "Ik las dat wel zeventig procent van de vrouwen aangeeft dat soms zo te ervaren."

Summa College Carolien van der Heijden van Start-up School en student Liselot Coppens nieuws

Liselot zit in het tweede jaar van de Start-up School, onderdeel van het Summa College. Hier krijgen studenten de ruimte om hun ideeën te ontwikkelen en ondernemend te zijn. “Ik ben van huis uit ondernemend, maar word niet gedreven door het grote geld. Ik wil graag iets doen dat impact maakt in de wereld.” De film Barbie zette haar uiteindelijk op het juiste spoor.

Ze wil nu bewustwording creëren bij vrouwen, omdat vooral daar nog veel verbeterd kan worden. Dat werd onlangs heel duidelijk tijdens haar pitch voor ondernemers, studenten en docenten over het thema ‘ongelijkheid’. Haar pitch maakte grote indruk bij alle aanwezigen. “Iedereen in de zaal voelde waar ik het over had. Het onderwerp zit bij veel vrouwen, en trouwens ook mannen, echt onder de huid. Veel vrouwen spreken hier nooit over, maar als ik ze vertel waar ik zelf tegenaan loop, heeft elke vrouw voorbeelden.”

Liselot heeft al interviews gehouden met vrouwen die vergelijkbare problemen ervaren. “Mijn volgende stap is om te onderzoeken wat ik concreet kan doen om die ongelijkheid aan te pakken.” Daarom wil ze graag in contact komen met vrouwen die ideeën hebben over hoe hiermee om te gaan en met vrouwen die zich hier al voor inzetten. “Ik wil echt iets in beweging zetten. Daar maak ik me hard voor.” 

Liselot is bereikbaar via liselotstartupschool@outlook.com.

Het ED sprak met Liselot Coppens over haar project. Lees hier het verhaal.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze